Quantcast
Channel: Ehandel.se
Viewing all 22452 articles
Browse latest View live

Ny rapport: Mobilen dominerar e-modehandeln

$
0
0

Redan 2015 började e-handelsbesök genom mobiltelefon eller surfplatta att öka med upp till 50 procent. Under det senaste året har dock mobiltelefonen tagit över förstaplatsen och leder nu tillväxtloppet oavsett om man tittar på intäkter, order eller besök. LäS äVEN: Mobilen tar två tredjedelar av alla e-handelsbesök E-handelsföretaget Nosto har idag släppt en ny rapport där de har undersökt nätmodebutikernas intäktskällor, och den visar att modekonsumenterna spenderar mer via mobilen än någon annan enhet. Nosto har analyserat ny global e-handelsdata från 1,2 miljarder besök i modebutiker online under 2018. Hela 46 procent av modebutikernas intäkter på nätet kommer nu från kunder som handlar via mobiltelefoner, motsvarande siffra för datoranvändare är dock 44 procent. Detta betyder att mobilen har passerat datorn och är både största intäkts- och trafikkälla för webbmodebutiker, men samtidigt är ställningarna fortfarande ganska jämna. 30 procent mindre tid via mobilen Undersökningen analyserar även hur lång tid kunderna spenderar per session och det visade sig att mobilshopparna i genomsnitt ägnar 164 sekunder per tillfälle och datoranvändarna hela 239 sekunder. Detta resulterar i att e-handelsbutiker har kortare tid och mindre “arbetsyta” till att fånga kundernas uppmärksamhet. - Om man ser till butikerna i vår undersökning så kommer nästan dubbelt så mycket trafik från mobiltelefoner som från desktop. Eftersom kunder generellt ägnar 30 procent kortare tid på sidor när de surfar via mobilen och spenderar mindre pengar per besök, ligger utmaningen för butikerna i att optimera den mobila köpupplevelsen så att kunder enkelt kan hitta vad de söker och snabbt genomföra sina köp, säger Jim Löfgren, vd på Nosto, i ett pressmeddelande. Stämmer med våra analyser Trots att vår analysavdelning ser över flera olika sorters e-handelskategorier och Nostos undersökning endast täcker nätmodebranschen, så stämmer analysrapporterna bra överens med varandra. - När vi tittar på förra årets totala siffror ser vi att 2018 blev första året då över hälften, 55 procent, av alla order lades via mobiltelefon. Dessutom blev december den första månaden då över hälften av intäkterna kom via mobiltelefon, och troligen kommer 2019 att bli första året då mobilerna kommer att dominera, inte bara i antal besök och antal order, utan även intäkter, säger Joakim Andersen, analytiker på Ehandel.se. Enligt Jim Löfgren är det viktigt att e-handlare har en snabb och mobilanpassad sida. Nyckeln till att bli riktigt framgångsrik ligger i att personalisera köpupplevelsen baserat på kundens beteende. - Inom modebranschen kommer detta öka möjligheten att förbättra både försäljning, höja genomsnittliga ordervärden och förlänga tiden kunden ägnar på sidan, och motivera dem attkomma tillbaka igen och igen, avslutar Löfgren.

E-handelsföretaget förlorar sin finanschef

$
0
0

I oktober lämnade Lykos dåvarande vd, Joanna Hummel, efter bara ett och ett halvt år på posten. Anledningen uppgavs bland annat vara att företaget skulle satsa mer på digitalisering, och Lykos tidigare vd, Rickard Lyko, tog över igen. Nu händer det igen. Lykos CFO lämnar bolaget, dock på eget initiativ. LäS äVEN: Lyko får ny VD - Joanna Hummel lämnar bolaget E-handelsbolaget finanschef Marie Björklund lämnar nu Lyko Group på egen begäran, för nytt uppdrag hos It-konsulten Knowit. – Jag vill tacka Marie för hennes engagemang och värdefulla insats under den här tiden och jag önskar henne lycka till i sin fortsatta karriär, säger Rickard Lyko, vd på Lyko, i ett pressmeddelande. Hon ska tillträda sin nya tjänst på Knowit under augusti, och kommer att ingå i koncernledningen. – Jag ser verkligen fram emot att få bidra med min kompetens och mina erfarenheter till en, för mig, ny bransch. Knowit har gjort en fantastisk resa både när det gäller sitt kunderbjudande och den finansiella utvecklingen de senaste åren. Teamet jag kommer till har en stor erfarenhet och kompetens vilket gör att jag kan jobba framåtriktat, såväl med finansfunktionen som med bolaget i sin helhet. Det känns otroligt stimulerande att få vara med på Knowits fortsatta resa, säger Marie Björklund. "Fortsätta den positiva utvecklingen" Innan Marie tillträdde sin tjänst på Lyko kom hon från detaljhandelskedjan Kicks, innan dess var hon hos VVS-grossisten Dahls och ännu tidigare var hon även revisor hos Deloitte. Hon har alltså bred erfarenhet från finansfunktioner i flera branscher. – Vi är väldigt glada över att Marie valt att tacka ja till rollen som CFO hos oss på Knowit. Med sin breda erfarenhet och kompetens inom ekonomi och finansroller från olika branscher kommer hon att kunna bidra till att fortsätta den positiva utvecklingen för Knowit, säger Per Wallentin, koncernchef på Knowit. Marie Björklund kvarstår som CFO på Lyko under sin uppsägningstid på sex månader, och Knowits nuvarande tillförordnad CFO, Elisabet Jarnbring, upprätthåller rollen tills Marie tillträder. Lyko meddelar att de har påbörjat rekryteringsprocessen för att hitta en ny CFO.

Ny undersökning: Svenskar vill inte betala för hemleverans

$
0
0

Att beställa mat på nätet har blivit allt mer populärt, men inte i den grad som man skulle kunna tro. Flera nätmatbutiker och andra butiker som kopplar på en e-handel till sin affär klagar på att det är svårt att gå runt och göra sin webbutik lönsam. Senast igår skrev vi exempelvis om att Ica anpassar sin organisation till e-handeln på olika sätt, för att locka fler Ica-butiker till att koppla på en nätbutik. Men majoriteten av butikerna känner sig ändå osäkra. För några månader sedan skrev vi även om att branschorganisationen Svensk Digital Handel redovisade deras årliga rapport om "Digital Mathandel". Där förutspådde man att sju procent av e-handeln i Sverige skulle representeras av mat såld på nätet, jämfört med 1,6 procent 2017. LäS äVEN: E-mathandeln "mycket liten" jämfört med andra länder Så vad är det egentligen som händer? Nätmatbutikerna har svårt att bli lönsamma, men intresset för att handla mat på nätet växer starkt. Fyra av tio En förklaring till detta är bristande betalningsvilja för hemleverans. Enligt en ny undersökning som YouGov tagit fram på uppdrag av shoptech-företaget StrongPoint, framgår det att svenskar helst inte vill betala för hemleverans av nätmat. Fyra av tio svenskar som handlat mat regelbundet på nätet eller testat någon enstaka gång, uppger att de skulle fortsätta handla mat på nätet om de slapp betala för hemleveransen. – Jag är inte förvånad. Studier visar att svensken generellt inte är beredd att betala för hemleverans och det kan helt klart vara en faktor som bromsat tillväxten för nätmat i Sverige. Tillväxten här har visserligen varit hög, men vi ligger fortfarande på relativt sett låga nivåer jämfört med många andra länder i Europa, säger Svetlana Kolesova, som forskar på svensk dagligvaruhandel vid Handelshögskolan i Stockholms Center for Retail Studies, i ett pressmeddelande. Hämta var, när och hur du vill Leveranser kostar, men ingen vill helst stå för den kostanden. Därför har dagligvaruhandeln börjat med flexiblare lösningar som olika click and collect-alternativ eller hämtskåp med kyl- och frysutrymmen. – Det är tydligt att vi nu går mot ’Hämta var du vill, när du vill och hur du vill’. Det är en spännande tid för logistikbranschen, med klart fokus på flexibilitet för slutkonsumenten, kommenterar Sven Calissendorff, vd på StrongPoint Sverige.

I heat you är redo - nu ska rumpvärmarna ut

$
0
0

Emma Hällström är grundaren till varumärket "I Heat You" som lanserade sin första produkt "Heather" på Kickstarter i mitten på förra året. LäS äVEN: Hon ska värma Sveriges kvinnor - har samlat in över 50 000 Då skulle hon samla in 200 000 kronor för att kunna starta en egen e-handelssajt. Kickstartern nådde tyvärr bara halvvägs, men Emma gav inte upp och i oktober meddelade entreprenören att hon istället tog in 600 000 kronor i såddkapital av bland annat Almi Invest och RegionInvest Gotland. Planerna var då att bygga en global e-handel och förstås att få ut produkten på marknaden. - Det vi fick in som såddkapital var tillräckligt, men på gränsen. Jag skulle säga att en alltid behöver mer pengar i ett sånt här skede. Det är saker som inte blir som det var tänkt. Men det mesta löser sig ändå med lite innovativa tankar och stöd från andra kloka människor, säger företagets vd och grundare Emma Hällström, till Ehandel.se. Heathers sys nu i Visby Sedan dess har de lanserat sin sajt iheatyou.se och öppnat upp för förhandsbokning, samt dragit igång produktionen. De som hittills har förhandsbokat en Heater har de varken sett eller testat än. Första omgången av Heathers sys just nu i Visby. Snart ska de packas och i slutet på nästa vecka ska de skickas iväg. - Nu när vi börjar leverera i början av februari, ser vi fram emot att fler får den "aha-känsla" som vi märker, att de som provsitter Heather upplever. Det är verkligen häftigt att se hur nya användare riktigt njuter när värmen kommer, säger Emma Hällström. Precis innan julledigheten Sajten lanserades officiellt på fredagen 21 december, runt 17-tiden. Allt gick inte som planerat, en del strul dök upp preicis i sista stund, men de lyckades på håret innan webbyrån hann gå på julledigt. - Vi behövde byta hosting i sista sekunden, då vi inte lyckades få ner laddningstiderna hos vår gamla leverantör. Därför får en såklart räkna in att vi inte hann få upp siten längre innan jul, vilket såklart gör att julklappsförsäljningen hade kunnat vara högre om vi lyckats komma igång tidigare. Och att slutet av december och januari är relativt fattiga månader för många, berättar Emma. Men efter tre års förberedelser, uppbyggnad och lite spänning precis innan lanseringen, tycker Emma att allt slutade bra: - Det känns galet, spännande, lite läskigt och fantastiskt roligt. Vi har ju arbetat med att ta fram produkten i tre år, och jag är otroligt stolt över vad vi byggt. Både när det kommer till produkt, varumärke och som en informationsplats för uretrit. Ger stöd och information Emma Hällström menar att det uppskattningsvis finns en halv miljon människor i Sverige som lider av uretrit. Trots det, saknas det kunskap och information om sjukdomen. Därför har hennes mål varit att nå ut med information som det saknas kunskap kring. Hon menar att de idag redan är en aktör som många vänder sig till för information och stöd. - Jag får till exempel mail från kvinnor, och män, i alla åldrar som tackar för att de äntligen kan hitta information om uretrit, en sjukdom som 500 000 människor i Sverige lider av. Det borde inte behöva vara en privat aktör som ger dem denna information. Men så är det tyvärr. - Det som hållit igång mig är alla de mail jag får, som lider otroligt mycket och inte blir lyssnade på eller hjälpta av vården. Det gör att jag orkat lite till när det varit tufft. Heater är en ihopvikbar sittdyna som värms upp med hjälp av en USB-sladd som kan kopplas till exempelvis datorn. “Rätt för mig och min resa” Just nu jobbar de på att "fokusera på rätt saker" och hitta ett arbetssätt som funkar för att hinna med en mer löpande verksamhet. - Varje dag är en avvägning av vad som är viktigast att göra just nu. Hittills har det varit mycket brandsläckning och fixa alla detaljer som måste vara på plats när en tar fram en egen produkt, speciellt en produkt med el i. Fram till i höstas var hon ensam ägare, men precis innan företaget fick in sitt såddkapital, kom även två anonyma delägare och en gotländsk delägare, Kim Ingesson, som även är art director. - Att vara ensam bolagsägare var ett beslut som jag tror varit nödvändigt, och rätt för mig och min resa. Trots alla gånger jag fått höra att det inte går att vara ensam. Men nu är det otroligt roligt att fler vill vara med och att vi nu är fyra delägare som alla brinner för samma mål. Det var helt rätt tidpunkt att få dem ombord. Hur ser planerna ut framåt? - Vi tittar på att ta in mer kapital för att kunna gasa, både när det kommer till att bygga upp företaget och lansera de produkter som vi har i pipen. På lång sikt tittar vi på hur vi ska kunna ta tillvara på den gotländska ullen och lägga ännu större delar av produktionen så lokalt som möjligt.

Håll i er - nu dalar försäljningen rejält inom e-handeln

$
0
0

Förra månaden var enligt många årets fattigaste för konsumenterna. även om januari inte är någon höjdpunkt på året, så är det inte årets "fattigaste" månad för e-handlare. Det är istället den numera välkända februari-dippen som inträffar vid den här tiden varje år. Det har varit samma visa de senaste åren, och fjolåret var inget undantag. - Man hör ibland att januari är årets fattigaste månad. Pengarna har spenderats på julklappar, julmat och resor under ledigheten. Och det är lätt att anta att det inte finns så mycket kvar att spendera i januari, säger Joakim Andersen, analytiker på Ehandel.se, och fortsätter: - Men i e-handelsvärlden är februari den sämsta månaden och har länge varit det. Kunderna verkar resa sig från datorn, stoppa undan mobilerna och ge sig ut i snön under sportlovet som pågår under veckorna 7, 8 och 9. När vi plockar fram datan från 2018, via Ehandel.se Analytics, och året innan så är det tydligt vad svenska e-handlare har att vänta sig de närmaste 30 dagarna.

PostNord uppdaterar varubrevstjänsten - igen

$
0
0

Under 2018 gjorde PostNord en hel del förändringar kring frakttjänsten varubrev. Från och med den första maj började nya mått för varubrev att gälla, vilket möttes av stark kritik. Tjänsten är mycket populär bland svenska e-handlare och de nya måtten blev mindre flexibla än de tidigare. Men redan fyra månader senare, i september, beslutade sig fraktföretaget för att justera regleringen kring varubreven igen. Då ändrades avgiften för överskridande mått från 38 till 5 kronor, allt för att, enligt PostNord, "bättre tillmötesgå kundernas behov". LäS äVEN: PostNord gör om varubreven igen - lanserar ny tjänst Redan då, i september förra året, berättade PostNord även att de planerar fler nyheter angående varubreven längre fram. - Vi har påbörjat arbetet med den nya varubrevstjänsten och återkommer med detaljer längre fram. Vår ambition är att lansera den förbättrade varubrevstjänsten i början av 2019, sa Håkan Ericsson, PostNords koncernchef, i ett tidigare uttalande. ökad kontroll och spårbarhet Som lovat lanseras PostNord en ny uppdatering av varubrevstjänsten idag. Den nya funktionen handlar om ökad spårbarhet, och innebär att försändelsen kommer nu kunna följas via PostNords spårkanaler. – För att möta både avsändande och mottagande kunders önskemål om kontroll och ökad spårbarhet genomför PostNord en förändring av varubrev inom Sverige. Att i både kundportal och app kunna se att leveransen är gjord ger mervärde för både avsändare och mottagare, säger Yasmina Djedou, produktägare Varubrev på PostNord, i ett pressmeddelande. Rent praktiskt innebär detta att varubrevet skannas när det levereras till en postlåda eller ombud, och sedan när mottagaren tagit emot sin försändelse eller hämtat ut det hos ombudet sker en sista skanning. Förändringarna möjliggör också att hitta information om försändelsen i PostNords spårkanaler.

H&M överväger att sälja på externa plattformar

$
0
0

Igår skrev vi om att H&M:s e-handel växte med 22 procent under det senaste räkenskapsåret, och står nu för 14,5 procent av företagets omsättning. På så vis räddade näthandeln företaget på vissa marknader. Modejätten satsar därför rejält på sin onlineverksamhet och har under den senaste tiden öppnat tre nya logistikcenter, och rullat ut sin e-handel på nya marknader världen över. LäS äVEN: H&M omsatte 30 miljarder kronor i sin e-handel - Vi avslutade 2018, ett för oss och för branschen utmanande år, med tydliga signaler om att vi är på rätt väg, sa företagets vd Karl-Johan Persson, i ett tidigare uttalande. "Konkurrensen har hårdnat" När SvD rapporterade från Hennes & Mauritz rapportdag, menade Karl-Johan Persson att omställningsarbetet som pågår i bolaget ger effekt, men att han ändå ser en del kommande utmaningar i branschen. Den redovisade rapporten beskrevs som “delvis en besvikelse som inte nådde upp till förväntningarna”.– Branschen genomgår ett jätteskifte. H&M-gruppen har blivit mer komplex, vi har fler varumärken och finns på fler marknader. Konkurrensen har hårdnat enormt. Vi måste hela tiden förbättra oss, och vi har inte förbättrat oss tillräckligt de senaste åren för att nå de mål vi har satt upp, säger Karl-Johan Persson, till SvD. I en utvärderingsfas Planerna framåt är att stänga 50 butiker under 2019, och trots att Karl-Johan Persson inte vill ge något exakt antal, så bekräftar han ändå butiksstängningar under nästa år. Något som H&M:s ledning också ser över är att sälja varor på externa plattformar, vilket inte ens fanns på kartan för några år sedan. – Vi kartlägger marknadsplatser som finns för att se om det kan passa för något av våra nyare varumärken eller för H&M eller delar av H&M:s sortiment. Det är en utvärderingsfas, säger Karl-Johan Persson.

Footways storägare - gör fem gånger pengarna

$
0
0

Igår skrev vi om att Footway, e-handelsbutiken för skor, ökade sin omsättning med nära 900 procent utanför Norden. Nu rapporterar Veckans Affärer att företagets största ägare, riskkapitalbolaget Eequity, har sålt en del av sitt innehav i Footway. LäS äVEN: Footway gör succé utanför Norden - ökade nära 900% Footway tog in sin första institutionella investerare, Eequity, i december 2011. Då omsatte företaget tre miljoner kronor, och nyligen avslutade Footway 2018 med en försäljning på 760 miljoner kronor och en ebitda-marginal på 3 procent. Eequitys sålda post motsvarar 4,99 procent av bolaget, vilket landar idag på drygt fem gånger den ursprungliga investeringen. - Vi är oerhört imponerade av ledningen i Footway. Det är roligt att se vilken effekt satsningen på enkelhet, skalbarhet, automation, decentraliserad IT infrastruktur och datadrivna affärsprocesser har haft på bolagets utveckling. Eequity ser fram emot att vara en långsiktig ägare i bolaget, säger Patrik Hedelin, ansvarig partner på Eequity, i ett pressmeddelande. Storägaren har nu minskat sitt innehav till 19 procent av kapitalet. Köpare är en institutionell investerare.

Daniel Wellington-grundaren äger nu 1,5 procent av Doktor.se

$
0
0

För drygt två veckor sedan tog Doktor.se in 100 miljoner kronor i kapital från flera investerare. Då avslöjades bara en av dem, Bonnier Ventures. Nu rapporterar Di Digital att Daniel Wellingtons ägare och grundare, Filip Tysander, är en av dem. Han investerade 15 miljoner kronor genom sitt ägarbolag JFT Holdings. Efter nyemissionen värderas Doktor.se till 1 miljard kronor, och Filip Tysander äger nu 1,5 procent av det digitala vårdföretaget. - Jag tycker att det är glädjande att en person som har varit väldigt framgångsrik med att skapa en välkänd konsumentprodukt och ett varumärke som man förknippar med något positivit, väljer att gå med oss. Det är kul att han ser potential i oss, det är smickrande, säger Martin Lindman, vd på Doktor.se, till Di Digital. Det nya kapitalet ska, enligt Doktor.se, möjliggöra bolagets tillväxtresa. - Det har gått väldigt fort för oss. Det har gått snabbare att skala än vad vi hade bugeterat för, eller tidigare trott. Det är vi glada för. Vi är den digitala aktör som växer mest. Appen laddades ner 3000 gånger om dagen och vi tar emot cirka 150 procent fler samtal än vad vi har dugeterat för, säger Martin Lindman. De övriga investerarna uppges vara Beijerinvest, Mikael Gottschlisch som är O'Learys ägare samt Jens von Bahr, Evolution Gamings medgrundare. Peter Dahlberg, vd för djurvårdbolaget Anicura, ökade även sitt ägarskap.

NetOnNet tog hem e-handeln under WSA-galan

$
0
0

Den årliga WSA-galan gick av stapeln i slutet av förra veckan och det var speciellt ett bolag som gick hem extra stolta. Web Service Award, som utmärkelsen heter, mäter hur nöjda kunderna är med själva sajten. Kundupplevelsen är alltså extra viktig och det är ett område som NetOnNet uppenbarligen har jobbat med. NetOnNet tog inte bara hem Bästa Webbplats i kategorin e-handel utan nallade även Bästa Förbättrare inom samma kategori. E-handelschefen på NetOnNet, Martin Richardsson, är inte oväntat ganska glad över utfallet i tävlingen. - I egenskap av relativt nyanställd på företaget och e-handelsnörd så bekräftar denna utmärkelse att jag kommit till en fantastisk arbetsplats med ett härligt team. Vi är inte ett litet påhängt e-handelsteam som ska göra allt, det är många fler som är med och drar lasset. Att vi är så många involverade och att vi gör saker tillsammans är vår nyckel till framgång, säger Martin Richardsson i ett pressmeddelande. Motiveringen till huvudpriset, Bästa Webbplats, löd: - Att ständigt arbeta med att förbättra för sin besökare ger resultat! Webbplatsen känns ärligt lockande. Det är lätt att navigera, finns bra jämförelser och möjlighet att fynda. Här vill man handla! skriver juryn. Tävlingen utgår ifrån en webbplatsundersökning med svar från över 147 000 respondenter. Andra vinnare i tävlingen var: Zeta.nuVinnare i kategorin Information & Service Bostadsförmedlingen i StockholmVinnare i kategorin Samhällskommunikation Systembolaget – ViNetVinnare i kategorin Intranät FastighetsbyrånVinnare i kategorin Bästa Mobila Upplevelse

Verdane stänger ny miljardfond - 6 miljarder ska investeras

$
0
0

Riskkapitalbolaget Verdane meddelar idag att de stängt sin senaste fond, Verdane Capital X. Det ska vara företagets hittills största fond med 6 miljarder kronor i utfäst kapital. Pengarna ska investeras i e-handelsföretag men även i företag inom mjukvara, energiteknik och högteknologisk industri. Ett av de första företagen som får ta del av pengarna ska vara tyska Momox, en marknadsplats för begagnade varor. - Med den nya fonden fortsätter vi att leta efter företag som verkar på strukturella tillväxtmarknader, där vi kan identifiera och avlägsna tillväxthinder. Genom att erbjuda ett långsiktigt fokus kan företag, som Verdanes fonder går in i, genomföra nödvändiga investeringar i sina organisationer, produkter och varumärken för att säkra en långsiktigt hållbar marknadsledande position, säger Bjarne Lie, Managing Partner på Verdane Capital Advisors, i ett pressmeddelande. "Ledande re-commerceplattform" Genom den nya fonden ska Verdane bygga "snabbväxande nordeuropeiska marknadsledare" inom e-handel, mjukvara, energiteknik och högteknologisk industri. Utöver e-handeln Momox så har även det svenska bolaget HIVE Streaming fått ett tillskott från den nya miljardfonden. Den nya fonden kommer att investera i verksamheter med 50-500 miljoner kronor i omsättning. - Vi vill tacka investerarna för deras stöd och en rask process, som möjliggjorde fondens första investeringar bland annat i Momox, Tysklands ledande re-commerceplattform, och HIVE Streaming, ett svenskt bolag som erbjuder videodistributionslösningar för företag. Det är precis de slags verksamheter fonden kommer att investera i framöver, säger Bjarne Lie.

Konkurrenterna går ihop för bättre e-handelsleveranser

$
0
0

CityMail, som tidigare var en del av Bring, har ingått i ett samarbete med fraktuppstickaren Budbee. Tanken är att Budbee, som jobbar med e-handelsleveranser, snabbt ska kunna utöka sin geografiska täckning med hjälp av CityMails nätverk. - Vi är väldigt glada att vi har ingått ett strategiskt samarbete med CityMail för att kunna erbjuda Budbees hemleveranser till ännu fler konsumenter i Sverige. Detta samarbete visar på hur viktigt det är att branschkollegor börjar samarbeta mer för få bättre nyttjandegraden av fordon, personal samt minskad miljöpåverkan, säger Fredrik Hamilton, grundare och vd för Budbee, i ett pressmeddelande. "En självklar samarbetspartner" Samarbetet inleds den 5:e februari i Västerås. CityMail kommer då att hjälpa till med att erbjuda hemleveranser av e-handelspaket i staden. Planen är att sedan snabbt utöka samarbetet till flera nya städer. - För CityMail är Budbee en självklar samarbetspartner då vi båda i grunden är utmanare som alltid strävar efter att erbjuda marknaden nya tjänster. Vi ser att det finns uppenbara synergier och den här typen av samarbete är en förutsättning för att e-handeln i Sverige inte ska tappa fart inom utveckling och konkurrenskraft, säger Martin Modig, vd på CityMail.

Ny e-handel satsar på färgglada ögon

$
0
0

I förra veckan lanserade Vishal Nanda, grundare av ServiceFinder, tillsammans med sin fästmö, Swati Verma, en ny e-handelssatsning. Swati cosmetics är ett digitalt skönhetsvarumärke och det ska, enligt egen utsago, “satsa allt på e-handeln” med den svenska headless-plattformen Centra. Det nya skönhetsvarumärket ska satsa globalt från dag ett, och det är redan nu tillgängligt i Sverige, Europa och Indien - där Swati Verma är en populär Instagramprofil. - Vi vill etablera oss som ett starkt svenskt exportbolag, med målet att bli det främsta internationella varumärket inom kosmetiska linser för alla olika individer. Vi ser stora möjligheter till vidareutveckling av segmentet, och kommer på sikt även att lansera fler produkter, säger Swati Verma i ett pressmeddelande. Centra har några års erfarenhet av att samarbeta med flera globala varumärken. Plattformen är särskilt anpassad för att sälja mode- och livsstilsprodukter, och riktar sig till både B2B- och B2C-försäljning. I november förra året berättade Ehandel.se om hur Centra gjorde ett omtag, och att de idag används av ett hundratal varumärken, däribland Frank Dandy och Triwa. LäS äVEN: E-handlare var missnöjd med utbudet - byggde egen plattform För Swati cosmetics är därför Centra en perfekt plattform att satsa på. Deras nästa stora fokusområde är Asien, och där planerar de att inrätta ett lokalt kontor i Dubai. Enligt ögonlins-aktören är deras produkter perfekta för en e-handelssatsning, de ska vara enkla att marknadsföra digitalt och lätta att frakta och lagra. - ända sedan vi sålde ServiceFinder har jag letat efter en affärside och produkt som lämpar sig för e-handel och en global publik. När min fästmö Swati under våra första träffar dök upp med ny ögonfärg från tillfälle till tillfälle blev det helt plötsligt självklart att jag hittat rätt. En produkt som är enkel att förstå och som fyller ett syfte för en global målgrupp, säger Vishal Nanda.

E-handlaren Gents står stilla - grundaren tog över igen

$
0
0

Gents har haft en stadig tillväxt de senaste åren men för räkenskapsåret 2017/2018 så rapporterar e-handlaren att skeppet stått stilla. Faktum är att företaget backar i omsättning med några tusen kronor och försäljningen landar på 37,7 miljoner kronor. - Bolagets nettoomsättning har stått still jämfört med föregående år. Det har satsats mycket på organisationen och interna processer för att stå starka räkenskapsåret 2018/2019, skriver Gents i sin årsredovisning. VD-byte under året Resultatet efter finansiella poster minskar också, men årets resultat hamnar på 222 788 kronor vilket är bättre än föregående år. Under året 2017/2018 har företaget även bytt vd och grundaren Jenny Rydhström har åter tagit över spakarna. - Under räkenskapsåret har den verkställande direktören avslutat sin anställning 2017-08-31. Jenny Rydhström har tillträtt som ny verkställande direktör, skriver bolaget. Gents bedriver primärt e-handel med skönhetsprodukter för män. Bolaget har dock även två fysiska butiker i Helsingborg. LäS äVEN: Gents nära 38 miljoner efter ännu ett tillväxtår

Clas Ohlsons nästa steg - 200 kan få gå

$
0
0

I november rapporterade Ehandel.se om att Clas Ohlson var på frammarsh, både på nätet och i butik. Under oktober månad ökade deras e-handel med hela 56 procent. Samtidigt meddelade aktören att de ska avveckla sina butiksnät i Storbritannien och Tyskland för att istället satsa fullt ut på sin fysiska verksamhet i Norden och på e-handeln i de aktuella länderna. LäS äVEN: Clas Ohlson avancerar på nätet - ökade med 56 procent Bara någon vecka senare skrev vi även om att hemfixarkedjans och MatHems julkampanj hade gjort succé, och försäljningen av Clas Ohlson-varor hos nätmataktören ökade med 76 procent på två månader. Allt detta är ett resultat av Clas Ohlsons implementering av handlingsprogrammet som ska effektivisera organisationen för en långsiktig tillväxt. Företaget har tidigare kommunicerat ut att de ska skapa en organisation som står bättre rustad för att dra nytta av möjligheterna som digitaliseringen erbjuder, samt det ändrade kundbeteendet inom detaljhandeln. Nästa steg är kostnadsreduceringar, som bland annat kommer att beröra cirka 150 till 200 tjänster, primärt vid bolagets huvudkontor samt distributionscentral. Omställningen beräknas minska bolagets årliga kostnader med 200 till 250 miljoner kronor, från och med verksamhetsåret 20/21. - Digitaliseringen driver förändring i hela samhället, och detaljhandeln är inget undantag. Vi har redan tagit flera steg för att komma närmare kunden, och nästa steg är att ändra vår kompetensmix för att ytterligare ta tillvara på de möjligheter som finns, säger Lotta Lyrå, vd och koncernchef på Clas Ohlson, i ett pressmeddelande. Syftet med den organisatoriska överblicken är att få till rätt kompetensmix samt att sänka kostnaderna, då resurser kommer att behövas till att anpassa företaget till den snabbt föränderliga detaljhandelsmarknaden. - Vi behöver också arbeta på nya sätt för att uppnå en kostnadsnivå som gör att vi kan fortsätta växa på en alltmer konkurrensutsatt marknad, säger Lotta Lyrå. Förhandlingar med de fackliga organisationerna inleds inom de närmaste veckorna. Processen kommer att ske i flera steg och beräknas vara avslutad i början av 2020.

Klarna Checkout kommer äntligen till Danmark

$
0
0

Betalbolaget Klarna meddelar att man, efter flera år på marknaden, lanserat sin kompletta kassalösning Klarna Checkout i Danmark. Detta är en nyhet som ska förenkla för de e-handlare som idag använder Klarna och bedriver verksamhet i exempelvis hela Norden. - Eftersom detta innebär att även den danska försäljningen går genom samma integration och alla betalsätt samlas i en gemensam betalningslösning förenklas både det tekniska arbetet och administrationen. Vi är redan igång med den danska betalningslösningen med ett antal handlare, har fått positiv respons och hoppas rulla ut det hos fler inom kort, säger Madeléne Kraemer, Senior Commercial Manager på Klarna, i ett pressmeddelande. "Fått en starkare position i Danmark" Vi frågade dock Klarna varför det är först nu som Klarna Checkout (KCO) lanseras i Danmark, med tanke på att betallösningen kom till Sverige redan 2012. - Vi har under en längre tid erbjudit våra kreditprodukter i Danmark och ansett att de svarat upp mot behoven tillräckligt bra. I takt med att många av våra merchants - och också vi själva - börjat få bättre fotfäste och starkare position i Danmark, och att behoven av en full KCO-lösning därmed ökat, var det nu ett bra läge att ta nästa steg och lansera KCO fullt ut även i Danmark, säger Madeléne Kraemer till Ehandel.se. I vilka länder har ni en komplett Klarna Checkout? - Hela KCO-lösningen finns nu i nio länder: Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland, österrike, Nederländerna, UK och USA. Här erbjuder Klarna en komplett kassalösning med lokaliserade betalsätt via KCO, säger Madeléne Kraemer. Utöver de nio länderna ska betalbolaget även erbjuda kortbetalning i 159 länder. I Schweiz går det även att använda Klarnas tjänster för att erbjuda fakturabetalning. Den "optimala lösningen" sägs dock vara KCO, som inkluderar alla betalsätt. LäS äVEN: Snoop Dogg investerar i svenska betaljätten Klarna Danmark är förstås ett nära expansionsmål för många svenska nätbutiker och nu ska det alltså vara slut på dubbla integrationer, något man tidigare fått leva med om man som KCO-kund expanderade till Danmark. - Fram till nu har det varit möjligt för e-handlare att erbjuda danska konsumenter Klarnas tjänster för faktura- och delbetalningar, och även använda Klarna för kortbetalningar, men det har krävt separata betalningslösningar. Detta har inneburit att e-handlare som använder Klarna Checkout i övriga nordiska länder behövt dubbla integrationer i Danmark för att kunna erbjuda både kort- och kreditprodukter, förklarar Klarna.

NetOnNet får ny finanschef: "Det rådde ingen tvekan"

$
0
0

E-handelsföretaget och hemelektronikjätten NetOnNet vann nyligen pris för sin finslipade nätbutik. Nu meddelar bolagets vd, Susanne Holmström, att man stärkt upp med en ny CFO. LäS äVEN: NetOnNet tog hem e-handeln under WSA-galan Den som fått uppdraget är Daniel Svensson och han ersätter Annelie Forsberg, som lämnade NetOnNet vid årsskiftet. - Vi är glada över att ha lyckats knyta till oss Daniel Svensson, som med sin gedigna och strategiska bakgrund inom bland annat transportbranschen och mediabranschen valt att ansluta sig och all sin kompetens till NetOnNet-familjen, säger Susanne Holmström, vd på NetOnNet. "Kul att få arbeta med hemelektronik" Daniel Svensson har 20 års erfarenhet från olika uppdrag inom ekonomi och finans. Han kommer närmast ifrån Geodis Freight Forwarding, där han också var CFO. Han har även varit Financial Manager på Stampen Media. - Det rådde ingen tvekan från mig när jag fick möjligheten att börja hos NetOnNet. Det ska bli riktigt kul att få arbeta med hemelektronikbranschen och för ett så spännande företag som NetOnNet. Jag tycker att det skall bli fantastiskt inspirerande att tillsammans med hela teamet bidra till NetOnNets fortsatta utveckling på en marknad med såväl utmaningar som stora möjligheter, säger Daniel Svensson.

Helrenoveringen avklarad - nu går Skincity in i UK

$
0
0

Efter en stark tillväxtresa på den nordiska marknaden, har skönhetsföretaget Skincity bestämt sig för att ta klivet utanför Skandinavien. I dag, den 5 februari 2019, lanserar e-handlaren en ny sajt som är speciellt tillägnad den brittiska marknaden. 35 hudterapeuter är redo Sidan har fått domänen Skincity.co.uk och kommer att kännas igen av dem som är vana besökare av bolagets övriga sajter. Sortimentet kommer att bestå av utvalda hudvårdsmärken och besökare kan få hjälp av hudterapeuter och olika tester för att få tips om produkter att beställa. Enligt ett pressmeddelande kommer inte mindre än 35 hudterapeuter att vara redo att besvara kundernas frågor. LäS äVEN: Skincity växer med 27 procent - omsätter nu 350 miljoner Byggde om befintlig sajt Den brittiska sajten är i själva verket en ny version av Effortless Skin, som Skincity köpte i somras. Sedan dess har sidan migrerats in i det svenska bolagets struktur, och nu är det alltså dags för lansering under det nya namnet. LäS äVEN: Skincitys första förvärv: Tar över brittisk konkurrent Skincity tar även med sin speciella paketinslagning och de - åtminstone inom svensk e-handel - välkända Kokeshidockorna till andra sidan Nordsjön. De brittiska kunderna erbjuds kostnadsfri leverans inom 24 timmar.

Pierce: "Lyfte försäljningen med hela 300 miljoner"

$
0
0

I november rapporterade det svenska e-handelsföretaget Pierce att de ökade sin försäljning med 55 procent under det tredje kvartalet. Redan då gick Pierce om förra årets helårsomsättning. Nu meddelar nätmotoraktören ett ännu starkare fjärde kvartal. LäS äVEN: E-handlaren Pierce slog förra årets omsättning under Q3 E-handlaren omsatte 682 miljoner kronor fram till slutet av tredje kvartalet. 2018 avslutades sedan med en omsättning på 943 miljoner för helåret, och motsvarar en tillväxt på 53 procent. Har slagit rekord varje år Helårsomsättningen under 2017 låg på 615 miljoner kronor. Bolaget har slagit sitt tidigare årsrekord varje år sedan starten 2008. - Vi växer kraftigt på alla marknader och butiker. Under 2018 drog vi upp ökningstakten ytterligare och lyfte försäljningen med hela 300 miljoner mot förra året, så jag är såklart nöjd, säger Henrik Zadig, vd på Pierce, i ett pressmeddelande. Pierce driver nätbutikerna 24MX, XLmoto, Motobuykers och Sledstore och säljer över hela Europa. Den första e-handelsbutiken utanför Sverige lanserades 2011 i Finland. Idag finns det butiker på 17 europeiska marknader och bolaget har 380 personer anställda på sju kontor i fyra länder.

Madlady har stannat av - så ska de få upp farten igen

$
0
0

Med hjälp av bland annat en tydlig marknadsföringsstrategi och ett delvis unikt sortiment har e-handelsföretaget gått från klarhet till klarhet de senaste åren. För räkenskapsåret 2016/2017 fick det Skånebaserade företaget till exempel till en tillväxt på över 60 procent, i kombination med svarta siffror. LäS äVEN: Madlady omsätter över 30 miljoner Nu har företaget lämnat ifrån sig en ny årsrapport, för verksamhetsåret juli 2017 till och med juni 2018. För ovanlighetens skull lyser tillväxten med sin frånvaro. "Storsatsningar på egna varumärken" Madladys omsättning ligger kvar på 31 miljoner kronor, och har faktisk sjunkit några tusenlappar jämfört med året innan. Dessutom backar resultatet från 761 000 kronor till minus drygt en halv miljon. I Madladys årsredovisning framgår det att företaget har tillbringat året med att göra satsningar för bland annat fortsatt tillväxt. - Under 2017/2018 har företaget genomfört stora förändringar i verksamheten för att stärka varumärkets positionering inför framtiden och återuppta tillväxten. Det har bland annat gjorts storsatsningar på egna varumärken, som har resulterat i höga bruttomarginaler, skriver företaget.
Viewing all 22452 articles
Browse latest View live