Quantcast
Channel: Ehandel.se
Viewing all 22433 articles
Browse latest View live

Kasst kvartal för sportjätten: "Ska inte hända igen"

$
0
0

Den norska sportkedjan XXL, som bedriver butiker och e-handel i Sverige, Norge, Danmark, Finland och österrike, rapporterar idag sina siffror för fjärde kvartalet 2018 och därmed också helåret. LäS äVEN: Fredrik Steenbuch avgår som XXL:s vd Resultatet för det fjärde kvartalet ska vara en besvikelse, enligt företaget. Rörelseresultatet landade på 115 miljoner norska kronor (EBITDA) med en omsättning på 2,6 miljarder. För helåret växte företagets försäljning med 9 procent och stannade på 9,5 miljarder norska kronor, med ett rörelseresultat på 541 miljoner. "Betydande minskning av marginalen" Tillväxten drevs av nya butiker och företagets e-handel. Trots ganska bra tillväxt är XXL inte nöjda. - Trots fortsatt tillväxt levererade XXL ett nedslående resultat under fjärde kvartalet 2018, drivet av ett dåligt verkställande och kampanjhantering, vilket resulterade i en betydande minskning av bruttomarginalen. Relevanta rutiner har förbättrats för att säkerställa att detta inte kommer att hända igen, kommenterar företaget rapporten. E-handeln står för 20 procent Företaget meddelar samtidigt att gruppens marginal framöver kommer att pressas av ökad konkurrens och en växande e-handel. XXL satsar dock fortsatt på sin näthandel, som i fjärde kvartalet stod för en stor del av omsättningen. - E-handelsförsäljningen utgjorde 20,2 procent av koncernens totala omsättning under Q4 2018, jämfört med 16 procent under Q4 2017. XXL har byggt en stark marknadsledande position på den nordiska online-sportmarknaden och förnyar och stärker kontinuerligt sitt erbjudande inom e-handel, skriver företaget i kvartalsrapporten.

Interflora: "Hoppas kapitalisera extra under Alla hjärtans dag"

$
0
0

I år satsar Interflora, med sin 20-åriga e-handel, på försäljningsrekord under kärlekens dag för tredje året i rad. Blomföretagets strategi för att ta ytterligare marknadsandelar är bland annat förlängda beställningstider för samma-dag-leveranser och en väloptimerad sajt. – Det här är kärlekens dag och vår dag. Det är också den dag då allt måste klaffa. Och, det är vi mer redo för i år än någonsin. Vi har vässat sortimentet, förbättrat leveransvillkoren och optimerat sajten för att göra det lätt och lustfyllt att köpa blommor, säger Nina Lindvall, vd på Interflora, i ett pressmeddelande. Interfloras försäljning sker idag i största delen över nätet. Under de senaste åren har aktören satsat på en ny flexibel och skalbar e-handelsplattform, som nu har vidareutvecklats och byggts på med olika moduler och funktioner. Senaste nyheten är en insikts- och personifieringsmodul. – Det handlar om att aldrig stanna, att alltid vara i rörelse för att ständigt hålla sig i framkant och driva på den digitala transformationen. Köpbeteendet förändras hela tiden och vi måste vara en del av det för att trygga den framtida affären, säger Nina Lindvall och fortsätter: – Idag står vi på en stabil grund med en stark och växande onlineaffär samtidigt som vi har en stor andel lönsamma butiker i nätverket, som består av totalt 559 stycken. Den tillväxtkraften hoppas vi kunna kapitalisera extra på nu under Alla hjärtans dag. Alla hjärtans dag är, efter jul, den största kommersiella högtiden för Interflora.

Självkörande bilar ska dra ner Amazons leveranskostnader

$
0
0

E-handelsjätten Amazon ser "transport och logistiktjänster" som ett avgörande konkurrensområde och satsar mycket på att utforska nya leveransmetoder. De har tidigare genomfört ganska avancerade försök med drönare och självgående fordon. Senast skrev vi om Amazons nya robot kallad Scout, som skulle rullas ut i delstaten Washington till en början. Tanken är att robotarna med tiden ska bli en etablerad leveransmetod. LäS äVEN: Amazon har börjat leverera med självgående robotar Nu fortsätter Amazon med att utforska nya leveransmöjlighter. Förra veckan meddelade startup-företaget Aurora, som utvecklar självkörande bilar, att de tagit in 530 miljoner dollar i riskkapital från bland annat Amazon, enligt nyhetskanalen CNBC. Men varken Amazon eller Aurora avslöjade hur mycket av den nya finansieringsrundan som kom från e-handelsjätten. Förra året översteg Amazonas leveranskostnader 27 miljarder dollar. Därför planerar e-handelsjätten att dra ner sina leveranskostnader med hjälp av avancerad förarassistans eller självkörande fordon som Aurora ska bidra med. - Vi letar alltid efter investeringar i innovativa kundfokuserade företag, och Aurora är just ett sådant. Självkörande teknik har potential att göra våra anställdas och partners jobb säkrare och mer produktiva. Vi är spända över de nya möjligheterna, säger Amazon till CNBC. Aurora grundades av ett par veteraner på området självkörande bilar, som har haft betydande positioner på företag som Alphabet, Tesla och Uber. Startupen bygger inte egna fordon, utan jobbar med befintliga biltillverkare som VW och Hyundai för att utveckla självkörande bilar.

Bästa ökningen på tio år för världens största sminkföretag

$
0
0

L'Oréal, som ska vara världens största kosmetikkoncern, rapporterar nu sina siffror för 2018. En period som levererade den starkaste tillväxten på över 10 år. Bolaget omsatte 26,9 miljarder euro, runt 280 miljarder kronor, vilket ska motsvara en tillväxt på 7,1 procent (like-for-like). Rörelseresultatet landade samtidigt på 4,92 miljarder euro. - 2018 var ännu ett mycket bra år för två av våra mest kraftfulla tillväxtdrivare. För det första e-handeln, som ökade med +40,6 procent och som nu står för 11 procent av koncernens försäljning. För det andra Travel Retail, som gick förbi 2 miljarder euro med en ökning på +27,1 procent, säger L’Oréals vd Jean-Paul Agon i ett pressmeddelande. E-handeln växer starkt inom alla företagets avdelningar och inom "active cosmetics" ska e-handeln stå för över 13 procent av försäljningen. I östeuropa växer e-handeln samtidigt "mycket snabbt" med en tillväxt på över 50 procent, enligt L’Oréal.

Miljardvärderat betalbolag köper e-handelsplattform

$
0
0

Det brittiska betalbolaget SumUp, som under förra året tog klivet till en så kallad unicorn med en värdering på 1 miljard dollar, är i köpartagen. Företaget påminner om svenska iZettle och erbjuder enkla och billiga kortläsare för smidiga betalningar. LäS äVEN: iZettles största lansering sen 2011 - ny e-handelsplattform Precis som iZettle ger man sig nu också på e-handeln. IZettle lanserade under förra året sin egen e-handelsplattform. SumUp väljer dock att köpa in kompetensen, när man nu lägger vantarna på e-handelsplattformen Shoplo. Shoplo satsar också på enkelhet och att snabbt kunna starta upp en e-handel. Företaget är baserat i Warszawa och har 30 anställda, som nu alltså blir en del av det brittiska SumUp. "1 miljon användare" I slutet av 2017 köpte SumUp det danska bokföringsföretaget Debitoor, som även de satsar på enkelhet för småföretagare. Det är ganska tydligt att SumUp vill erbjuda alla tjänster som digitala småföretagare kan tänkas behöva. - Från butiksgolvet till e-handelskassan så siktar SumUp på att vara den första anhalten för handlare världen över. Varje beslut som vi fattar för att utöka vår produktkatalog görs med hänsyn till feedbacken från våra 1 miljon användare över hela världen, säger SumUps medgrundare Marc-Alexander Christ i en kommentar till köpet. Shoplo ser nu möjliheter för en mycket snabbare expansion med sina nya ägare. - Förvärvet möjliggör skalbarhet samt en snabbare go-to-market, som inte skulle ha varit möjligt annars. Tillsammans kommer våra två företag jobba för att överbrygga online- och offlinevärlden, och göra handlarnas liv bekymmersfritt så att de kan fokusera på vad de gör bäst, säger Shoplos vd Patryk Pawlikowsk.

Shopify betalade 159 miljoner för svenska Tictail

$
0
0

Den svenska e-handelsplattformen Tictail köptes upp av konkurrenten Shopify i slutet av förra året. Företaget planerade från början att ”bli världens mest använda och älskade e-handelsplattform” men ändrade sin affärsmodell med tiden. När Tictail gick från att jobba mot individuella butiker till att ändras till ett marknadsplatskoncept möttes de av stark kritik från många e-handlare. LäS äVEN: E-handelsplattformen Tictail läggs ner den 1 april 2019 Sedan ökade e-handelsplattformen successivt sin förlust, men lyckades snabbt bli omtalad och lockade investerare som Balderton Capital och Creandum. Sammanlagt tog Tictail in 28 miljoner euro i riskkapital, vilket idag motsvarar cirka 300 miljoner kronor. Som flera svenska techbolag i USA placerade företaget sin koncernmoder i Delaware där skatterna är lägre. Eftersom att insynen i delstaten är ganska begränsad är det oklart hur företagets ekonomi sett ut där, men Tictails svenska verksamhet gick back 45,5 miljoner kronor på en omsättning av 8,7 miljoner under 2017. Men konkurrensen blev till slut ändå för hård för Tictail och i november 2018 köp den kanadensiska jätten Shopify upp bolaget. Då var de finansiella detaljerna hemliga, men nu rapporterar Di Digital att priset uppgick till drygt 17 miljoner dollar, motsvarande 159 miljoner kronor, vilket framgår av Shopifys årsredovisning för 2018. I samband med uppköpet värderades även Tictails teknik till knappt 13 miljoner kronor. Allt som står att läsa i handlingarna tyder på en klar förlustaffär för investerarna. - Shopify kommenterar inte enskilda förvärv, men vi förvärvar ibland företag för att föra särskild talang eller teknik till organisationen, för att komplettera och förbättra våra befintliga erbjudanden, sa Shopifys kommunikationschef Sheryl So vid uppköpet. Tictail grundades 2011 av svenskarna Carl W Rivera, Kaj Drobin, Siavash Ghorbani och Birk Nilsson.

E-handlare ger sina anställda superkrafter med ny AR-lösning

$
0
0

E-handlaren Gents försöker tillsammans med det svenska företaget Superhumans att förenkla för sina lagerarbetare. Med hjälp av ett par smarta glasögon och AR (förstärkt verklighet) så ska man avlasta de mänskliga plockarnas hjärnor, och förhoppningsvis också göra plockningen mer effektiv. - Vi har under hösten genomfört ett pilotprojekt hos Gents där vi utvecklat och utvärderat plock i lager med smarta glasögon. Teknologin lämpar sig väl för det plock som utförs speciellt inom e-handel, säger Carl Tönsgård, vd på Superhumans, till Ehandel.se. Superhumans är ett nystartat bolag från Malmö, som i mars 2018 drog igång satsningen på en så kallas "vision picking"-lösning. I september förra året inleddes ett pilotprojekt med Gents, som har sin bas i Helsingborg. - Superhumans vision picking-lösning gör det möjligt för användarna att få kontinuerlig och anpassad information för deras arbete under hela plockningen. Genom att flytta informationen så att den alltid finns framför ögonen går det att avlasta arbetarnas minne, då det är enkelt att nå informationen närhelst den behövs, skriver Superhumans. "Det blir ett smidigare flow" Systemet ska utöver att guida plockarna via smarta glasögon, som visar aktuell plockinformation, även kunna prata med lagerarbetarna. Detta sägs minska belastningen på enbart ett sinne. - Att få informationen både i glasögonen, som alltid är med, samt även via röst ger en märkbart mindre ansträngning i längden, det blir helt enkelt ett smidigare “flow” i plockningen, säger Dejan Matonickin på Gents, som har testat Superhumans AR-lösning. Glasögonen ska nu användas dagligen hos Gents, men det är inget som plockarna tvingas att använda. - Vårt primära plock och pack-system har vi utvecklat själv inhouse och det är väldigt optimerat för vår verksamhet, men med Superhumans lösning tar vi plockningen till nästa nivå, personalen får själv välja vilken lösning de vill använda när de plockar, säger Björn Hansson, teknikchef på Gents. Utöver att förenkla för plockarna och effektivisera arbetet så är förstås även tanken att antalet felplock ska minska med Superhumans AR-lösning.

Klarna utfärdar över 50 000 bankkort på fem månader

$
0
0

Redan 2015 skrev Ehandel.se om att Klarna siktar på att bli knutpunkten i den digitala bankvärlden. Då hade betalföretaget precis lämnat in en ansökan om banktillstånd till Finansinspektionen och planerade att en dag utvidga verksamheten med bland annat sparkonton och betalkort. LäS äVEN: Klarna utmanar storbankerna med sparkonton och betalkort I maj 2018 lanserade Klarna sina första bankkort, tre år efter deras ansökan om banktillstånd. Dock i en begränsad upplaga till en början. Under hösten samma år öppnade Klarna upp för ytterligare en omgång av bankkortsansökningar. Sedan dess har Klarna rapporterat en tillväxt på cirka 5 000 procent under de senaste fem månaderna. Företaget har nu utfärdat över 50 000 kort till svenska kunder, det skriver Di Digital. - Det är en fantastisk utveckling med tanke på att vi inte har bedrivit någon omfattande marknadsföring av kortet, säger Knut Frängsmyr, operativ chef och vice vd på Klarna, under konferensen Sthlm Fintech Week. I praktiken kopplar kunden sitt bankkonto, på vilken bank som helst, till Klarnas bankkort. På så sätt kan kunden handla med bakkortet och betala direkt, eller välja att betala inom 14 dagar genom en vanlig Klarna-faktura.

IKEA planerar ny e-handel - vill vara som Zalando

$
0
0

Ikea planerade under 2017 att kanske försöka sälja sina produkter på andra e-handelssidor. Då spekulerades det kring vilka sajter Ikea hade i sikte, bland annat nämndes Alibaba och Amazon. LäS äVEN: IKEA kan börja sälja möbler via Alibaba och Amazon Nu rapporterar Financial Times att Ikea planerar att lansera en egen e-handelsplattform för möbler, dock inte bara för sitt eget sortimentet utan även för konkurrerande aktörer. Samtidigt ska de även testa att sälja sina produkter på andra marknadsplatser som Alibaba och Amazon, berättar Torbjörn Lööf som är vd för Inter Ikea. - Vilka är möjligheterna mellan de stora dominerande globala plattformarna och företagets egna hemsida? Jag tror det finns massvis av möjligheter. Se på Zalando, de är en plattform för mode och kläder, jag tycker det är ett väldigt spännande område att utforska, säger Torbjörn Lööf till Financial Times. Lööf understryker dock att Ikea ännu inte har varit i förhandlingar med några möbelkonkurrenter, men att de är redo att ta upp diskussionerna om hur en mer branschspecifik plattform ska utformas. - Det handlar om att forma sitt eget öde. Jag tror att vi inom de närmaste fem, tio åren kommer kunna se resultatet av det vi pratar om idag, en e-handelsplattforms utveckling, säger Torbjörn Lööf. I dagsläget är Ikea i en utforskande fas och genomgår några av de största förändringarna i sin historia. Möbeljätten testar allt från möbeluthyrning till att öppna mindre butiker i stadskärnor och nu att sälja på tredjepartswebbsidor samt tittar på en lansering av en egen Zalando-liknande e-möbelhandel.

Pär Svärdson: Snabba leveranser minskar returerna

$
0
0

Fraktbolaget Best Transport har snackat med e-handelsgurun Pär Svärdson, för att få en djupare inblick i hur leveranserna påverkar e-handelskunderna. Pär Svärdson, som är vd på e-handelsföretaget Apotea, är känd för att erbjuda många fraktalternativ till kunderna. Detta är något som han förstås fortfarande trycker hårt på. - Det är viktigt att det är kunden som sitter i förarsätet och styr. Vissa leveranser passar bäst att få hem på kvällen, andra passar bättre att hämta hos ett ombud. Framförallt är det är viktigt att erbjuda flexibla alternativ, så att konsumenten själv kan bestämma när och var varor levereras, säger Pär Svärdson till Best. "Sortiment och pris driver köp" Bra hemleveranser sägs samtidigt vara en mycket viktig del av affärsidén hos Apotea, och enligt Pär Svärdson är det anledningen till att kunderna återvänder. Apotea anlitar Best Transport och en rad andra fraktbolag för att hantera bolagets leveranser. - Det som driver köp på vår sajt är sortimentet och priset men det som avgör om kunderna kommer tillbaka är hur snabb och flexibel leveransen är. Där är hemleveranser ett viktigt alternativ, säger Pär Svärdson. Pär Svärdson menar även på att snabba leveranser kan minska andelen returer för e-handlare. - Om din beställning levereras snabbt hinner du som konsument varken bli orolig eller osäker, vilket leder till att risken för retur minskar. Om din leverans istället tar närmare en vecka finns det en stor risk att du hunnit köpa varan någon annanstans, pengarna tagit slut eller att du ångrat dig, säger Pär Svärdson.

E-handlaren och modestjärnan Wakakuu lanserar eget märke

$
0
0

I dag, den trettonde februari, lanserar Wakakuu sitt först egna varumärke, döpt till “Wakakuu Icons”, i den fysiska showroombutiken i Göteborg och i webbshoppen. Det nya märket ska lanseras, enligt aktören, för att komplettera e-modehandlarens sortiment med plagg som kunderna starkt efterfrågar. - Vi säljer redan de bästa och hetaste varumärkena just nu och ville också ha den bästa basen. Vi bestämde oss för att göra den som “Wakakuu Icons” eftersom vi vet vad våra kunder efterfrågar, säger Maria Tollemark, vd och grundare på Wakakuu, i ett pressmeddelande. Ordet "Wakakuu" kommer från Japan och betyder ungdomlighet och nyfikenhet. E-handeln Wakakuu.com grundades hösten 2011. Modeaktören säljer handplockade kläder och accessoarer inom premiumsegmentet och har hittills endast s¨ålt externa varumärken. Bakom Wakakuu står företaget European Service Partner, som Nelly- och NAKD-grundaren Jarno Vanhatapio är delägare i. LäS äVEN: Wakakuu krossade 50 miljoner - ska bli ledande i Norden Wakakuu ökade sin omsättning med cirka 16 procent under 2017, vilket motsvarade 54 miljoner kronor. Men samtidigt försämrades resultatet från minus 9,3 till minus 10,4 miljoner kronor. För att få fart på försäljningen registrerade bolaget en nyemission på drygt tio miljoner kronor under förra året. - För att verkligen lyckas inom modebranschen och e-handeln tror jag att det är viktigt att veta vad det man egentligen vill nå ut med till kunden och låta en röd tråd genomsyra allt. Man får inte vara rädd att nischa sig och tänka lite okommersiellt, säger Jennifer Ahlberg, inköpare och e-commerce merchandiser på Wakakuu, till Contentor i en tidigare intervju.

Lager 157 lanserar i Norge - rekryterar 1000 influencers

$
0
0

Modekedjan Lager 157 har på senaste tiden satsat en del på att stärka sin omnikanal. I slutet av förra året lanserade företaget konceptet Frejms - digitala pekskärmar - som möjliggör att handla direkt via skärmen för att antingen ersätta eller komplettera sin runda i butiken. Varje skärm har dessutom erbjudanden som inte finns i butiken, och kunden ska kunna avsluta sitt köp med att betala direkt med mobilen. I butiken finns även en pickup-point för paket som kunder som shoppar via Frejms eller online kan hämta ut i. I december lanserade modehandlaren ett samarbete med PostNord som handlade om en ny leveranstjänst kallad SameDay, som de fortsatt med sedan dess. – SameDay-leveranserna har blivit en viktig del i vår långsiktiga strategi. Både marknaden och kunderna kräver fler alternativ. Vi vill ge kunderna fler personligt anpassade leveransval, sa Stefan Palm, grundare och vd på Lager 157, till Ehandel.se i en tidigare intervju. "Ta Oslo med storm" För några veckor sedan meddelade Lager 157 att det nu även är dags att expandera geografiskt och att de siktar på att "ta Oslo med storm". Då berättade företaget att de planerar att öppna en butik i Oslo i mitten av mars, med en tillhörande norsk e-handel som ska lanseras strax innan butiken. LäS äVEN: Lager 157 går utomlands - öppnar e-handel i Norge Men i dag, den 14 februari och cirka en månad tidigare än förutspått, går Lager 157:s norska e-handel live. Norge blir även landet där företagets internationella expansion nu börjar. Sprida nyheten i sociala medier Modekedjan vill uppmärksamma sin ankomst på ett annorlunda sätt för att väcka intresset hos de norska kunderna. Strategin är "customer influencers", och företaget har nu börjat sin rekrytering av 1 000 influencers. Redan när företaget meddelade sina planer att lansera i Norge, berättade företaget att de fått önskemål om leverans av e-handelspaket till Norge, bland annat på sina sociala medier. Vi gissar att kopplingen till sociala medier och influencers kan komma ifrån att företaget har fått en del interaktion från sina kunder i Norge just därifrån. De tusen personerna kommer att bli centrala för spridningen av Lager 157:s expansion i Norge. Den som blir rekryterad till “customer influencer” ska sprida nyheten om modekatörens öppning i sina sociala kanaler. – Vi behöver nå ut till Norge på riktigt med vårt sortiment och vårt varumärke, säger Stefan Palm i ett pressmeddelande, och tillägger: – Inga andra är så duktiga på att nå ut som människor som lever i våra plagg mitt i vardagen i Oslo och i Norge. Därför behöver vi deras hjälp och därför sätter vi nu igång och rekryterar customer influencers. Den fysiska butiken i Oslo kommer dock att öppnas om en månad, och matchar då planerna som företaget tidigare meddelat.

Deras e-handel tar upp kampen om ny marknad värd miljarder

$
0
0

Bakom e-handelsföretaget King Karl står de två svenskarna Jonas Saeed och Markus Sundström. Bolaget är dock baserat i Los Angeles och duons ambition är att ta åtminstone en del av den väntande jättemarknaden för industrihampa i USA. Valde namn efter spansk kung Som första produkt har King Karl lanserat en sorts exklusiv choklad som innehåller hampa, vilket även kommande produkter är tänkta att göra. Enligt ett pressmeddelande har företagets choklad utsetts till ett av världens tio bästa inom segmentet av tidningen Forbes. - King Karl är ett Los Angeles-baserat företag som tillverkar och distribuerar exklusiva hampaprodukter. De svenskfödda grundarna valde att namnge bolaget efter spanska Kung Karl V, som var först med att importera kakaobönan till Europa. King Karls chokladsortiment är baserat på svensk prisbelönt chokladtillverkning med tillsatt ekologiskt odlad industrihampa, berättar King Karl i ett pressmeddelande. King Karl bedriver redan försäljning via bland annat en svensk nätbutik, men verkar främst rikta in sig på den amerikanska marknaden. Bakgrunden är att USA:s president Donald Trump nyligen godkände att industrihampa får säljas fritt i USA:s 50 delstater. Räknar med marknad värd 2 miljarder Nu hoppas King Karl på att nå svenska investerare via crowdfunding-plattformen FundedByMe. Totalt hoppas företaget på att via plattformen samla in 4,5 miljoner kronor. - Marknaden för hampa i USA kommer år 2022 omsätta 2 miljarder dollar och det är nu ett race att komma ut först med en högkvalitativ produkt. Vi fokusera på de större distributörerna för att växa och ta marknadsandelar, säger Jonas Saeed, grundare av King Karl, i en kommentar. Hampa och cannabis kommer från samma växtfamilj, men hampan har odlats fram för att användas för sina fibrer och som livsmedel. Hampa får enligt King Karl max innehålla 0,2 procent av cannabinoiden THC.

BankID-funktionen tillbaka i PostNords app

$
0
0

För en dryg månad sedan kunde vi berätta att PostNord hade stängt av BankID-funktionen i sin app. Anledningen var att företaget hade hamnat mitt i ett bedrägeridrama där tjänsten hade använts av oärliga personer som ville lura till sig nya telefoner. LäS äVEN: PostNords BankID-funktion avstängd efter bedrägeriförsök Exakt vad problemet bestod av klargjordes aldrig; Tele2 och PostNord hävdade båda att de inte hade gjort något fel. Nu verkar dock polisens utredning ha kommit åtminstone en bit på vägen, för BankID-funktionen är från och med i dag tillbaka i PostNords app. "Problemet låg inte hos PostNord" Det innebär att e-handelskunder som vill hämta ut paket hos något av PostNords ombud återigen kan använda funktionen för att legitimera sig. Under den senaste månaden har det varit krav på att ta med legitimation. - Som ni har rapporterat har vi under en period tagit bort möjligheten att identifiera sig med BankID i PostNords app. Skälet var ett bedrägeri som pågick mot en av våra kunder. Att stänga ner BankID var en säkerhetsåtgärd, trots att det varken var i PostNords app eller i BankID som problemet låg, skriver Maria Ibsén, pressansvarig hos PostNord, i ett mejl till Ehandel.se. För att BankID-funktionen ska fungera krävs det att man uppdaterar PostNords app. LäS äVEN: Nu låter PostNord vem som helst hämta ut ditt paket

Lindex fullträff: Ökar resultatet från 130 till 298 miljoner

$
0
0

ökad lönsamhet på samtliga marknader och inom alla affärsområden. Så sammanfattar LIndex sitt 2018. I dag presenterar modeaktören sina siffror för det fjärde kvartalet samt för helåret, och det är framför allt den stärkta lönsamheten som lyfts fram. ökade försäljningen med 3,6 procent Lindex rörelseresultat för 2018 nådde upp i 298 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 130 miljoner 2017. - Våra framgångsrika strategiska åtgärder har resulterat i både fin försäljningstillväxt och minskade kostnader, säger Lindex vd Susanne Ehnbåge i ett pressmeddelande. Utöver att minska kostnader och förbättra marginaler, har Lindex ägnat året åt att öka sin försäljning. Exakt vad koncernen omsatte under helåret avslöjas inte i pressmeddelandet, men försäljningsökningen låg på 3,6 procent. år 2017 omsatte Lindex Sverige AB 3,3 miljarder kronor. - Lindex visar en bättre försäljningstillväxt än marknaden inom alla nordiska länder för 2018 och modeföretaget fortsätter också sin starka tillväxt online med en försäljningsökning på 46,6 procent under året, sammanfattar företaget. "Accelererar digitala satsningar" Det här året planerar Lindex att satsa på fortsatt tillväxt. Tanken är att bolagets e-handel ska fortsätta att växa, samtidigt som företagets varumärke vinner mark i nya länder. - Under 2019 är försäljningstillväxt och god kostnadskontroll fortsatt i fokus. Vi växer starkt online och kommer under året accelerera våra digitala satsningar. Hur vi skapar värde och överträffar kundens förväntningar bygger vår framgång. Det är med stor entusiasm vi nu blickar framåt med ambitionen att fortsätta stärka Lindex position som globalt varumärke, säger Susanne Ehnbåge. Ehandel.se har sökt Lindex för kompletterande information angående företagets omsättning. LäS äVEN: Lindex dubblar resultatet och lökar e-handeln med 65 procent

Kinnevik storsatsar på Mathem - går in med totalt 900 miljoner

$
0
0

Kinnevik investerar totalt 900 miljoner i e-handelsföretaget Mathem.se. Investeringen utgörs av 400 miljoner i nya och 500 miljoner i befintliga aktier. Tanken är att tillskottet ska “accelerera digitaliseringen av marknaden för svenska livsmedel och hushållsvaror ytterligare”, skriver Kinnevik i ett pressmeddelande. "Kommer att spela en viktig roll" Affären innebär att bland annat Verdane, som gick in med kapital i Mathem 2010, säljer en del av sitt innehav i bolaget till Kinnevik. - Svenska hushålls köpbeteenden online står inför ett paradigmskifte, och vi tror att andelen av svenska hushålls livsmedelsinköp som sker online kommer att nå samma nivå som andra jämförbart digitaliserade länder under de kommande tio åren. MatHems sömlösa kundupplevelse, med ett utbud som sträcker sig bortom livsmedel och med leverans hela vägen hem, kommer spela en viktig roll i att göra livet enklare för svenska hushåll framöver, kommenterar Staffan Mörndal, partner och ansvarig för e-handelsinvesteringar på Verdane. Georgi Ganev, vd på Kinnevik, fyller i: - Jag är glad att presentera vår investering i Mathem, den tredje inom mat under det senaste året. Mat är en sektor med enorm potential givet att den representerar en så betydande andel av ett genomsnittligt hushålls utgifter, dess icke-cykliska efterfrågan och attraktiva köpmönster när det gäller frekvens, ordervärde och avsaknad av returer. Mathem har byggt ett starkt varumärke och nyligen lanserat en uppdaterad plattform som ger företaget en stark position för att fortsätta att ta marknadsandelar när den digitala omställningen accelererar. "Nordiska pionjärer" Mathem omsatte 1,5 miljarder kronor förra året och hade då även 1 500 anställda. Bolaget har enligt egen utsago en ledande position på marknaden vad gäller onlineförsäljning med livsmedel. - Vi är nordiska pionjärer inom livsmedel på nätet. Med både Kinnevik och Verdane i styrelsen har MatHem nu stöd från två av Nordens främsta investerare inom e-handel och digitala affärsverksamheter när vi utvecklar vårt sortiment och säkrar en komplett kundupplevelse för att driva tillväxt framöver, säger Tomas Kull, vd på MatHem. Kinneviks investering i Mathem är villkorad av ett godkännande från berörda myndigheter, vilket väntas ske under årets första kvartal.

Sportamore till final i prestigefull logistiktävling

$
0
0

Vem har den mest innovativa och effektiva logistiklösningen i Sverige? Svaret på den frågan blir inte sällan en e-handlare, åtminstone när PostNords jury väljer ut vinnaren till sin årliga utmärkelse PostNord Logistics Award. De två senaste åren har priset gått till Boozt och Apotea, och den här gången kan Sportamore bli den lyckliga vinnaren. LäS äVEN: Boozt tog hem det prestigefyllda logistikpriset Det står klart sedan PostNord nu under förmiddagen avslöjat årets nomineringar. - Med beslutsamhet och på kort tid har Sportamore byggt upp ett effektivt logistikmaskineri som snabbt och med hög servicegrad hanterar leveranser till allt mer kräsna konsumenter. Den automatiserade och flexibla lagerlösningen klarar även av att hantera fluktuationer i efterfrågan och ger verksamheten en god förmåga att klara en fortsatt snabb tillväxt, skriver PostNord om Sportamores plats i startfältet. "Både lönsamma och konkurrenskraftiga" Utöver Sportamore kan Alfa Laval, Servistik och ECMO Centrum få årets Logistics Award. För att vinna krävs det enligt PostNord att man har levererat väl kring tre parametrar; logistiklösningarnas innovationskraft, effektivitet och lönsamhet. Man ska dessutom ha legat i framkant gällande låg klimatpåverkan och goda arbetsförhållanden. - årets samtliga finalister har logistiklösningar som visat sig vara både lönsamma och konkurrenskraftiga. Genom priset vill vi lyfta dem som skapar smarta logistiklösningar och inspirera fler aktörer till hur innovativ logistik både kan stärka affären och göra den mer hållbar och mer effektiv, säger Mats Abrahamsson, juryns ordförande och professor i logistik vid Linköpings universitet, i ett pressmeddelande. Vinnaren av PostNord Logistics Award utses den 21 mars.

Odd Molly vill rädda bolaget - satsar hårt på e-handeln

$
0
0

Modeföretaget Odd Molly har haft ett kämpigt år. Företagets rapport för andra kvartalet visade att företaget minskade nettoomsättningen med sju procent, från 82 miljoner till cirka 76 miljoner kronor. LäS äVEN: Odd Molly blöder pengar Företagets tredje och fjärde kvartal visade sig fortsätta i samma negativa utveckling. Omsättningen sjönk med 26 procent under Q3, och rörelseresultatet gick från plus 6,6 miljoner till minus 19,3 miljoner kronor. När Odd Mollys siffror för fjärde kvartalet presenterades nyligen, visade sig omsättningen fortsätta sjunka. Från oktober till december 2018 minskade omsättningen med 27 procent, till 65,7 miljoner kronor från 89,6 miljoner jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet landade på -22,6 miljoner kronor, jämfört med -11,1 under samma tid 2017. För helåret minskade omsättningen med 20 procent till 346,9 miljoner kronor, och rörelseresultatet rasade från -4,5 miljoner till -60,6 miljoner. Tog fram licensmodell Odd Mollys ledning reagerade på företagets sjunkande siffror och startade ett åtgärdsprogram under förra året, bland annat stängde aktören 11 butiker i landet. I år har bolaget även stängt en butik i Stockholm och planerar att stänga två till, en i Bromma och en i köpcentret Nova i Lund. Just nu fortsätter förhandlingar om ytterligare butiksstägningar. LäS äVEN: Odd Molly sjönk som en sten En annan del i åtgärdsprogrammet var att ta fram en licensmodell för driften av nya och befintliga butiker för marknader som Spanien, Portugal, Tjeckien, Slovakien och Ungern. Odd Mollys verksamhet ska på så sätt bli mer effektiv och kapitalsnål, vilket ska leda till lönsamhet och tillväxt. Skiftar fokus till e-handel Enligt modeaktören ska företaget nu fokusera på sin nätförsäljning, istället för de fysiska butikerna. Bland annat har de rekryterat en ny e-handelschef, Joakim Karlsson, som senast kommer från hälsokostföretaget Life där han också var e-handelschef.

Hotade med kontorsflytt - 50 organisationer i samlad protest

$
0
0

När Amazon i över ett års tid lät städer i USA tävla om att bli platsen för bolagets nya huvudkontor, visste intresset knappast några gränser. Till slut fick New York och Virginia dela på vinnarmedaljen, som nu har fått en allt mer tydlig baksida. I New York har protesterna mot Amazons kommande superkontor blivit så omfattande att e-handlaren tidigare i veckan uppgavs vara redo att tänka om och flytta hela projektet. Hur företaget bestämmer sig för att göra återstår att se, men nu visar det sig att e-handlaren kan få räkna med motstånd även i andra amerikanska städer. LäS äVEN: Borgmästaren försöker rädda nätjättens superkontor Kritiseras för att inte göra rätt för sig I ett gemensamt och offentligt brev till Amazons vd Jeff Bezos framför över 50 organisationer att de inte är intresserade av att Amazon ska komma till deras städer heller. Anledningen uppges vara Amazons omtalade ovilja att betala särskilt mycket i skatt, vilket också har diskuterats flitigt i samband med New York-etableringen. I New York har Amazon utlovats skattesubventioner i utbyte mot bland annat löften om nya jobb, vilket har fått motståndarna att se rött. Bland de 50 organisationerna finns främst olika arbetsrättsorganisationer och föreningar som vill främja hyresgästers rättigheter. De aktuella organisationerna är baserade i städer som Chicago, Los Angeles och Cleveland. Tolv av dem uppges vara verksamma i hela USA.

Made.com - expressleverans och svensk valuta

$
0
0

Den brittiska e-möbeljätten Made.com meddelade i förra veckan att de ska lansera sin sajt i fyra nya länder, varav ett av dem är Sverige. E-handelsföretaget kommer då att finnas på tretton olika marknader i Europa, vilket går hand i hand med Mades ambition om att "vara ett ledande varumärke inom design för de digitala generationerna i Europa". LäS äVEN: Miljardbolaget Made.com kommer till Sverige i år - Den nordiska marknaden är en väldigt medveten marknad med ett starkt intresse för design och vi ser fram emot att vara en del av den. De nordiska konsumenterna uppskattar bra hantverk och det är något vi kan erbjuda med våra produkter. Vi har många gånger varit inspirerade av den skandinaviska kulturen i vår design och ser fram emot hur vårt designteam kommer fortsätta utveckla våra kollektioner, säger Annabel Jack, kommersiell chef på Made.com, till Ehandel.se. E-möbelföretaget berättar att de ska lansera sin sajt i Sverige under våren, men ett exakt datum är inte satt ännu. - I framtiden är det möjligt att vi kommer ha sajten på svenska men just nu kommer vi ha den på engelska, men vi kommer att ha svenska kronor redan från start, säger Annabel Jack och fortsätter: - Till en början kommer vi ha våra bästsäljare och populäraste produkter tillgängliga. Men i takt med att vi växer på den svenska marknaden kommer även vårt utbud och de kollektioner som finns tillgängliga också att göra det. Vi kommer att erbjuda hemleverans med en eller två man, beroende på vikt och stolek på produkten, genom vår danska logistikpartner. För vissa produkter kommer vi även att erbjuda expressleverans beroende på dess tillgänglighet.
Viewing all 22433 articles
Browse latest View live