Quantcast
Channel: Ehandel.se
Viewing all 22423 articles
Browse latest View live

Sportamore missade miljarden men ökade med 25 procent

$
0
0

Idag meddelade Sportamore i sitt bokslut för 2018 att deras omsättning har växt med nära 25 procent under året och landar på 947 miljoner kronor, jämfört med 758 miljoner under 2017. - Vårt starka kundfokus fortsätter och kundsanskaffningen har på årsbasis accelererat med 75 procent jämfört med fjolåret. Den aktiva kundbasen uppgår nu till 975 000 aktiva kunder och 55 000 av dessa har adderats under senaste kvartalet, säger Johan Ryding, vd på Sportamore, i ett pressmeddelande. Starkt kundfokus verkar vara e-handlarens hemliga vapen, då marknadsföringskostnaderna har minskat trots att nykundssiffran ökat med 75 procent. - Kostnaden för marknadsföring som andel av försäljning har samtidigt minskat med 1,8 procentenheter i perioden och uppgår till 10,1 procent. Andelen kunder som återkom inom 90 dagar från föregående transaktion under perioden var, trots starkt ökande nykundstillströmning, över 40 procent, säger Johan Ryding. Vågar växa utanför Norden I tisdags berättade vi att e-handlaren har bestämt sig för att växa utanför Norden. Frankrike blir den första marknaden som ska lanseras, och beräknas till andra halvåret av 2019. Sportamore menar att expansionen är nästa steg efter flera starka kvartal i rad på sina nordiskamarknader. LäS äVEN: Sportamore tar klivet utanför Norden - här är nästa land 110 miljoner över tre år Nyligen utsågs Sportamore till ett av fyra företag som har den mest innovativa och effektiva logistiklösningen i Sverige. Detta tack vare sina satsningar på infrastruktur som har genomförts under de senaste åren. Bland annat har aktören investerat i robotsystemet AutoStore, vilket har möjliggjort att ta bolaget till nya länder.Idag framkommer det att företaget beräknar att totalinvesteringen i automation kommer att uppgå till cirka 110 miljoner över tre år, 2017 till 2019. LäS äVEN: Sportamore till final i prestigefull logistiktävling "Under utveckling men omsätter ändå" Sportamore jobbar på en ny affärsmodell, som trots att den fortfarande är i utvecklingsfas, har redan börjat omsätta och har, enligt företaget redan har börjat bidra till tillväxt. - Vi har fortsatt utveckla vår nya affärsmodell där leverantörer ges möjlighet att sälja direkt till konsument via vårt kundgränssnitt. Modellen som bara är några månader gammal är fortfarande under utveckling men omsätter trots det redan idag, med endast två leverantörer anslutna, varuvärden uppgående till sjusiffrigt belopp på månadsbasis, säger Johan Ryding. Framåt siktar Sportamore på att "växa snabbare än marknaden".

Svensk startup vann pris på e-handelsmässa i Tyskland

$
0
0

I veckan gick e-handelskonferensen E-Commerce Berlin Expo av stapeln i den tyska huvudstaden. Utöver presentationer och seminarier var planen för dagen att utse vinnarna i E-Commerce Germany Awards på en middag i samband med mässan. Ett av priserna var "bästa lösning inom logistik", och det lyckades det svenska startup-företaget Prime Penguin ta hem. - Det är en stor grej inom e-commerce här i Tyskland, så det känns riktigt kul! rapporterar medgrundaren Joakim von Oldenskiöld i ett mejl till Ehandel.se. Ville se "lösningar på verkliga problem" Oldenskiöld har grundat Prime Penguin tillsammans med sin kollega Mikael Johansson, och vid veckans ceremoni var båda på plats för att ta emot priset. Enligt duon syftade utmärkelsen till att "identifiera de mest lovande företagen och innovationerna som effektivt tillhandahåller lösningar på verkliga problem inom e-handeln". Inför galakvällen hade tio bolag gått vidare till final för det aktuella priset, och inom samtliga priskategorier fanns totalt 350 nominerade bolag. Juryn bestod av 18 internationella experter från bland annat Zalando och Nestlé. På sin hemsida beskriver Prime Penguin sitt bolag som en tjänst som ger e-handlare en digital koppling till leverantörer inom e-handelslogistik.

Björn Borg slog 709 miljoner - "tillväxten drivs av Sverige"

$
0
0

Klädaktören Björn Borg meddelar i dag sina resultat för fjärde kvartalet. Koncernens omsättning ökade under perioden med 15,6 procent till starx under 197 miljoner kronor. LäS äVEN: Björn Borgs e-handel över 100 miljoner hittills i år För helåret 2018 har Björn Borg ökat sin försäljning med nära 2 procent och rapporterar en omsättning på nästan 710 miljoner kronor, jämfört med cirka 697 miljoner under 2017. - Tillväxten drivs framför allt av Sverige, som växer med 27 procent jämfört med året innan. Tillväxten drivs främst av ökad försäljning inom sportsegmentet, säger Henrik Bunge, vd för Björn Borg, i ett pressmeddelande. Butiksförsäljningen sjönk för helåret, men jämförbara butiker steg 4 procent. - Butiksförsäljningen föll i Sverige, jämfört med 2017, på grund av två färre butiker. Försäljningen för jämförbara butiker steg 4 procent främst tack vare bättre omvandling av webbplatstrafik än föregående år, säger Henrik Bunge. E-handeln växte 23,6 procent Börn Borgs egna e-handel växte med cirka 24 procent, samtidigt som e-handelsförsäljningen hos företagets återförsäljare lyfte med ungefär 54 procent. - Vårt fokus på e-återförsäljare fortsätter att ge resultat och denna kundgrupp visar tillväxt i kvartalet med 54,2 procent, säger Henrik Bunge. Bolagets egna e-handel tillsammans med e-återförsäljare omsatte drygt 140 miljoner kronor under 2018, vilket är en ökning med nära 25 procent. Uppdaterade mål Företaget meddelar att de har uppdaterat sina långsiktiga finansiella mål, som senast fastställdes 2015 och skulle uppnås till 2019. Då var målsättningen att nå en omsättning på 1 miljard kronor 2019, med en rörelsemarginal på 15 procent. De nya målen är att nå en årlig omsättningstillväxt på minst 5 procent, att årlig rörelsemarginal ska ligga på minst 10 procent samt att en ha årlig utdelning om minst 50 procent av nettoresultat efter skatt.

Lindex skruvar upp försäljningen med ny direktör

$
0
0

Lindex landschef för Centraleuropa, Caroline öhgren, har blivit befordrad till en roll som försäljningsdirektör för hela bolaget. Det innebär att hon också tar plats i Lindex företagsledning. "Står inför en spännande framtid" I ett pressmeddelande beskrivs Caroline öhman som en person med “gedigen kompetens och erfarenhet inom modebranschen och att driva framgångsrik försäljning på internationell nivå”. Hon inledde sin karriär på Lindex 1994 med att arbeta i en av företagets butiker. Sedan dess har hon bland annat haft roller som butikschef, projektledare och regionchef inom företaget. - Jag är väldigt stolt och glad över förtroendet jag har fått. Lindex och detaljhandeln står inför en spännande framtid och jag ser fram emot att, tillsammans med Lindex fantastiska försäljningsorganisation, driva och fortsätta utveckla kundmötet i alla Lindex säljkanaler, säger Caroline öhgren i en kommentar om sitt nya jobb. Ansvarar för alla kanaler I jobbet som försäljningsdirektör ingår ett ansvar för försäljning och lönsamhet på alla Lindex marknader och i samtliga försäljningskanaler, där förstås en växande e-handelverksamhet ingår. - Vi växer med nya kanaler och partners och jag är mycket glad över att kunna presentera Caroline som försäljningsdirektör för Lindex. Carolines passion för kunder, försäljning och mode samt drivkraft att nå resultatförbättringar och identifiera nya möjligheter blir mycket värdefulla tillgångar i vår fortsatta tillväxtresa, säger Lindex vd Susanne Ehnbåge. Caroline öhman tillträder sin nya tjänst på Lindex den 1 april i år. LäS äVEN: Lindex fullträff: ökar resultatet från 130 till 298 miljoner

HusOchHemma öppnade tre nya butiker - nådde 17 miljoner

$
0
0

Efter bara nio månaders verksamhet hade HusOchHemma etablerat sig som en spelare att räkna med. Bolagets ambition var redan från början att med hjälp av ett dropshipping-upplägg ta upp kampen med både byggbranschen och de etablerade marknadsplatserna. LäS äVEN: Med 9 miljoner i omsättning efter 10 månaders e-handel Kapar mellanhänder för bättre marginaler Sedan vår första artikel om HusOchHemma, som publicerades för nästan exakt två år sedan, har det rullat på i hög fart för företaget. - Vi gjorde cirka 17 miljoner i omsättning under 2018. Dessvärre tappade vi även en hel del i resultat. Men vi är medvetna om tappet och har en stark plan för 2019 då vi har börjat importera väldigt mycket, så som pooler, spabad, elcyklar, fatbikes, skoters och grillar direkt från Kina. Så här kapar vi alla mellanhänder vilket leder till större marginaler, berättar medgrundaren Mattias Gyllensvaan för Ehandel.se. Vad var anledningen till att resultatet minskade? - Det berodde på några olika faktorer. Den största posten var dyra fraktkostnader och lagerhyror hos ombuden på våra stora paket. Något som vi nu ser över seriöst då detta kostat oss många hundra tusen över vad vi beräknat. Sedan har vi annonskostnadskontot som också ska ses över och optimeras, säger Mattias Gyllensvaan, och fortsätter: - Vi har jobbat mycket med dropshipping och små marginaler där mellanskillnaden inte täckte alla kostnader. Här byter vi nu ut många av varorna med små marginaler till importprodukter och jobbar nu istället med större marginaler på utvalda och populära produkter. 2018 blev för HusOchHemmas del inte bara ett starkt tillväxtår, utan även ett år då det hände mycket i bolaget. Företaget har bland annat hunnit med att flytta till nya kontors- och lagerlokaler. I början av året öppnade e-handelsföretaget även en ny nätbutik - ZooStore.nu - med ambitionen att sälja foder och djurtillbehör. - Denna ökade starkt i omsättning och gjorde 1,5 miljoner i omsättning första året, 2018. Med tanke på att snittordervärdet är på cirka 200 till 300 kronor så var 1,5 miljoner väldigt starkt. "Tvungna att se över på alla plan" Ett år efter starten har Mattias och hans partner Evelina Gyllensvaan dock sålt ZooStore vidare till en ny ägare. Hon heter Sofie Sjöqvist och kommer enligt Mattias Gyllensvaan att ta butiken till nya höjder. Varför sålde ni den så snart efter starten? - Anledningen till försäljningen var tiden. Vi kände inte att butiken fick den prioritering som den är värd eftersom vi måste satsa mer på HusOchHemma.se, som är vår huvudprioritering. Vill vi att 2019 ska kunna nå nya höjder så är vi tvungna att se över hela koncernen på alla plan och då var vi tvungna att sälja ZooStore. Vi är jätteglada över att Sofie tog över då hon verkligen kan ge butiken den kärlek som den verkligen är värd. Sofie Sjöqvist och Mattias Gyllensvaan avslutar affären Men ZooStore är inte HusOchHemmas enda nya e-handelsprojekt från året som gått. I slutet av 2018 lanserade företaget nätbutiken LeksaksPrinsen.se, som i första hand har riktat in sig på segmentet radiostyrda produkter. Redan under det första kvartalet ska Leksaksprinsens omsättning ha kommit upp i 1,2 miljoner kronor. "Vill fokusera på det vi brinner för" Dessutom driver HusOchHemma numera grossistverksamheten MegGrossist.se, som skeppar varor till detaljhandlare i hela Norden. Mattias Gyllensvaan uppskattar att MegGrossist för närvarande har omkring 30 e-handelsföretag på kundlistan. Hur ser er övergripande plan ut för det här året? Det känns som att ni satsar inom lite av varje. - Planen för 2019 är att optimera HusOchHemma.se. Vi kommer att ta bort en hel del produkter i sortimentet, som nu ligger på närmare 60 000 produkter, och då handlar det om sådant vi känner att vi inte vill arbeta med eller inte säljer mycket av. Vi vill fokusera på produkter som vi brinner för, avslutar han.

SmartaSaker har börjat med smarta klimatleveranser

$
0
0

Förra året var ett händelserikt år för e-handelsföretaget SmartaSaker. Bland annat gick Apoteas vd, Pär Svärdson, in som delägare i företaget och senare under hösten genomförde aktören en lagerflytt. Företaget omsatte 21 miljoner kronor under 2017 och i november berättade aktören att deras nästa mål är att öka försäljningen och nå 30 miljoner. LäS äVEN: SmartaSaker på väg mot 30 miljoner i år SmartaSaker.se startades 2006, och som namnet antyder säljer e-handlaren produkter som ska lösa vardagsproblem. Men nu har företaget satsat på att lösa planetens vardagsproblem, och har därför börjat klimatkompensera alla frakter till sina kunder. – Vi känner oss otroligt nöjda över det här beslutet. Det visar sig dessutom att kostnaden per paket är marginell i förhållande till alla andra kostnader varje paket innebär, säger Ella Stemme, vd på SmartaSaker, i ett pressmeddelande och fortsätter: – Så nu går vi vidare och gör beräkningarna för våra importer och frakter till lagret, så att även de frakterna vara klimatkompenserade. Utländska transportörer inspirerade dem Allt började när företaget skulle boka en frakt utomlands och märkte att det fanns en tilläggstjänst som gynnade miljön. Då fick SmartaSaker upp ögonen för att börja klimatkompensera. – Jag var förundrad över den låga kostnaden för att klimatkompensera för den leveransen och tänkte att vi måste undersöka om det kan göras för våra kunders paket, säger Ella Stemme. Att klimatkompensera betyder att man minskar lika mycket som man släpper ut, men på en annan plats i världen. Genom att kompensera klimatet kan vem som helst, privatpersoner eller företag, ta ansvar för den klimatpåverkan som kortsiktigt är svår att minska, och ge tillbaka lika mycket. Fler företag börjar med CSR Ett annat företag som jobbar med klimatkomensation, eller CSR som står för Corporate Social Responsibility, är Tailor Store. Företaget har under ett par år jobbat med att aktivt ta fram alla siffror på våra flygresor, på hur många paket de skickat och vart alla paketen har gått för att sedan räkna ut hur mycket avtramp det gör på miljön. Resultatet omvandlar de till en motsvarighet av till exempel regnskog, som de då planterar. LäS äVEN: Tailor Store om målet på 5 000 skjortor i veckan Rent praktiskt har SmartaSaker, precis som Tailor Store, beräknat bolagets genomsnittliga utsläpp per leverans. På så vis beräknar de utsläppen per paket och kan klimatkompensera löpande under året. När året är slut uppdateras beräkningen inför nästa år. – Vi började med våra kunders paket eftersom det är den största andelen av företagets transporter. Vi tror också våra kunder kommer uppskatta att transporten av deras paket är klimatneutral. Det kommer inte att vara en tilläggstjänst hos oss, utan klimatkompensationen gör vi för alla ordrar, säger Ella Stemme.

Tar hemleveransen över svensk e-handel?

$
0
0

Att ombudsnätet på många håll är överbelastat, speciellt i tider runt Black Friday och julhandeln, är de flesta e-handlare förmodligen plågsamt medvetna om. Så sent som i veckan gick det att läsa i årets E-barometer att svensk e-handel väntas växa med 14 procent under 2019, vilket i så fall skulle innebära att e-handeln omsätter 88 miljarder kronor vid årets slut. LäS äVEN: Så mycket växte e-handeln 2018: "En milstolpe" Frågan som infinner sig är förstås hur den ständigt växande mängden av paket egentligen ska distribueras ut till e-handelskunderna. Enligt de flesta bedömare kommer det inte att räcka med fler ombud och nyare tjänster som paketskåp om e-handeln fortsätter att växa i samma takt som hittills. Det som däremot har lyfts fram som det främsta alternativet, och till och med som e-handelns framtid, är hemleveranserna. över hälften går direkt hem Många e-handelsaktörer, åtminstone bland de lite större bolagen, erbjuder redan i dag olika typer av hemleverans till åtminstone en del av sina kunder. Vi bestämde oss för att fråga några av dem hur det egentligen fungerar med hemleveranserna. Hur stort är intresset för att få sitt paket hem till dörren, antingen via ett bud som lämnar av paketet eller i form av ett paket i brevlådan? Och framför allt - vilken roll tror e-handlarna att hemleveransen kommer att spela i framtiden? Nätapoteket Apotea har etablerat sig som något av en fraktexpert inom svensk e-handel. I ett mejl till Ehandel.se berättar företagets marknadschef Sofia Modig att företaget alltid erbjuder hemleverans kostnadsfritt. I vissa fall kommer dock den kostnadsfria hemleveransen med ett visst köpkrav, till exempel att man måste beställa för över 300 kronor. - över hälften av alla våra leveranser når direkt hem till kunden, skriver Sofia Modig. Hur skiljer sig intresset för hemleveranserna åt om man jämför Stockholm med övriga Sverige, eller större städer med landsbygd? - Hemleveranser är mer välkänt i storstäder och används därav mer frekvent där. På landsbygden är det mer en positiv överraskning när paketet kan komma direkt hem och ingenting som kunden räknar med. Köpgräns drar ner intresset Hos Apotea är man fast övertygad om att hemleveranserna är här för att stanna. - Vi tror hemleveranser är en växande tjänst som på sikt kommer ta större plats i leveransalternativen. Både budfirma samt paket direkt i brevlåda ökar, det är mer innehållet som reglerar vilket alternativ som passar bäst. För kunder som handlar hos Bangerhead är hemleveransen kostnadsfri ifall man bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Västerås. Enligt medgrundaren Thomas Grabe täcker Bangerheads hemleveranser med Best även resten av landet, men är då gratis först om köpet överstiger ett visst belopp. Hur stor andel av era kunder väljer hemleverans? - I storstäderna ligger vi över 50 procent medan det ute i landet är lägre på grund av köpgränsen. "Hundra gånger bättre" Att hemleveranserna är mer etablerade - och förmånligare för kunderna - att använda i exempelvis Stockholm, har förstås fått konsekvenser. Thomas Grabe vittnar om att intresset för hemleverans ökar i storstäderna just eftersom fler har provat på upplägget där. - Där är inte Budbee eller Best "udda" fraktalternativ, utan många har blivit vana vid att få sakerna hela vägen hem. När fler erbjuds samma service lär intresset vara lika högt överallt. Huruvida hemleveranserna tar över svensk e-handel efter den nuvarande ombudseran återstår förstås att se, men Thomas Grabe hör till de som förespråkar en sådan utveckling. - Med hemleverans är din mentala ansträngning över så fort du ser tacksidan efter din onlinebetalning, då vet du att grejerna kommer hem och du slipper tänka mer på det. Det är hundra gånger bättre än grubbla över den där SMS-avin och sedan tvingas åka till ICA för att hämta ditt paket. Det är ofrånkomligt att primärt leveranssätt kommer att bli leverans till hemmet i alla tätorter, säger han, och fortsätter: - Jag tror att det mest logiska är en hybrid mellan Budbee och Instabox. Lägenhetsfastigheter har en dedikerad paketautomat i eller i anslutning till huset som boende kan beställa till, och de som bor i villa eller liknande får paketet på samma sätt som vanliga brev har levererats i urminnes tid. En förutsättning i allt detta är dock att politiker säkerställer ickeproprietära paketskåp som inte är bundna till en specifik speditör. Gratis vid beställning i butik Skönhetsaktören Kicks, som säljer både via ett eget butiksnät och en e-handel, är inne på samma spår. Företagets PR-chef Maria Kempe berättar att både hemleveranser och andra nyare leveranssätt - som Instabox - ökar. - Det våra kunder uppskattar här är att de slipper stå i kö när de hämtar ut sitt paket, det går snabbt att få paketet och fraktavgiften är låg, säger Maria Kempe. Hon tror att framtidens konsumenter kommer att ställa allt högre krav på hållbarhet och flexibilitet när det kommer till e-handelsleveranser. - För oss var det också en viktig parameter när vi valde samarbetspartners för våra expressleveranser, dvs att de har ett starkt hållbarhetstänk kring sina leveranser. Både Best Transport och Instabox arbetar målmedvetet med att ta ansvar för sina kunders klimatpåverkan. Gemensamt för bolagen är bland annat att de hela tiden arbetar med att optimera sin trafikplanering och samlastar olika sändningar för att få effektiva rutter. Vilket upplägg har ni för hemleverans? Får kunden betala extra eller ingår det ifall man till exempel handlar för ett visst belopp? - Kicks lager är strategiskt beläget i Jordbro, strax söder om Stockholm, vilket möjliggör att 2,4 miljoner mottagare i Stockholm och Uppsala kan få sitt paket hem till dörren redan samma kväll. Detta vid beställningar lagda före klockan 12.30 under vardagar. Boende i övriga delar av landet får sitt paket dagen efter. - Hemleverans med Best Transport kostar 39 kronor för alla, oavsett köpbelopp eller medlemsnivå. Gör kunden en beställning via Ipads i butik är hemleveransen gratis. "Stockholm helt klart överrepresenterat" Just de kunder som väljer att beställa via en iPad i någon av Kicks butiker, och då framför allt i centrala Stockholm, har också visat sig vara mer intresserade av hemleveranser än genomsnittet bland Kicks e-handelskunder. - Hemleverans utgör än så länge ett mindre populärt leveranssätt för våra kunder men vi ser att det stadigt växer. Hos NetOnNet erbjuds kunderna alltid fri hemleverans för produkter som kräver det, berättar företagets presschef Nora Ay. För snabbare hemleverans, till exempel samma dag, tas dock en avgift ut. - Vi har en stadigt ökande andel "personliga hemleveranser", där kund gjort ett aktivt val om att t ex få hem varan snabbare eller vill kunna påverka leveransdag och leveranstid. Brevlådeleveranser står för en betydande andel av våra leveranser. Hur skiljer sig intresset för hemleverans åt om man jämför Stockholm med övriga Sverige? - Stockholm är helt klart överrepresenterat när det kommer till snabba hemleveranser men vi ser även en ökad efterfrågan av hemleveranser bland våra kunder utanför storstäderna. Paketskåpen ökar först? Precis som Apotea, Bangerhead och Kicks förbereder sig NetOnNet på en framtid där hemleveranserna tar större andelar på bekostnad av leverans till ombud. Innan det sker ser Nora Ay dock framför sig att någon form av mellanting - som hon beskriver som "hemnära leverans" får ett uppsving. Det skulle till exempel kunna handla om paketboxar i varje bostadsområde. - Det finns idag en lucka mellan ombud och hemleverans att fylla där man kan nå bättre tillgänglighet än ombud, utan att behöva ta emot paketet personligen.

Kronans Apotek: E-handeln växte med 74 procent

$
0
0

Kronans Apotek satsar mycket på omnikanal. I oktober meddelade företaget att deras e-handelstillväxt uppnådde 50 procent under 2018 års första halvår. Samtidigt köpte Oriola, som äger Kronans Apotek, 17 procent av det svenska nätläkarföretaget Doktor.se. LäS äVEN: Kronans Apotek gasar online och bromsar offline Sedan kom Black Friday och Kronans Apotek hakade på rabbattåget och körde erbjudanden under hela Black Week. Något som ökade den totala försäljningen i deras egen e-handel med 261 procent. "Investerar i ny teknik" Nu meddelar läkemedelsaktören att deras online-försäljning har fortsatt att växa. Och den växer enligt uppgift mer än dubbelt så snabbt som den övriga apoteksmarknaden. Under fjärde kvartalet ökade Kronans Apoteks omsättning med 74 procent, jämfört med marknadens ökning på 35 procent. - Vi har återigen haft ett bra år i år, och det är fantastiskt kul att vår e-handel fortsätter att öka, säger Anders Torell, VD för Kronans Apotek, i ett pressmeddelande. - Vi ska fortsätta växa snabbare än marknaden. Det gör vi genom att investera i kompetens och ny teknik som gör att vi kontinuerligt bygger nya insikter om våra kunder och utvecklar en stark omni-kanalupplevlse, fortsätter han. Satsningar på omnikanalen En av apotekföretagets satsningar på omnikanal lanserades under januari. På två av Kronans Apotek i Stockholm öppnades drop in-mottagningar för enklare vårdärenden, som de driver tillsammans med Doktor.se. Målet är att successivt öppna fler drop in-mottagningar redan i år och satsa på fler städer. - Samtidigt som vi fortsätter vår satsning för att ta en allt större del av e-handelsförsäljningen för apotek så jobbar vi även vidare med och utveckla kärnverksamheten med försäljning och rådgivning kring läkemedel – där ska vi också ligga i framkant och erbjuda våra kunder bästa möjliga rådgivning oavsett om de handlar online eller i fysiska apotek, säger Anders Torell.

Amazon Prime-flyg kraschade - tre befaras ha omkommit

$
0
0

Ett Amazon Prime Air Boeing 767 kraschade i USA under lördagen. Ombord på planet, som kördes av flygbolaget Atlas Air för Amazons räkning, fanns en besättning på tre personer. Samtliga tros ha omkommit. Det rapporterar flera amerikanska medier. Det aktuella flygplanet var på väg från Miami till Houston, men försvann från radarn och tappade kontakten med flygledare när knappt 50 kilometer återstod av flygturen. Exakt vad som orsakade olyckan är inte känt, men planet uppges snabbt ha tappat höjd innan det kraschlandade i Trinity Bay, strax utanför Houston i delstaten Texas. Specialistteam skickades till platsen Planet var lastat med varor från Amazon och enligt ett uttalande till The Independent ska allt från kartonger till kläder ha spridits ut över Trinity Bay i samband med kraschen. Air Atlas skriver i en kommentar på sin hemsida att ett team av specialister har skickats till olycksplatsen. - Vår huvudprioritering just nu är att ge vård och stöd till familjerna och alla de övriga drabbade, skriver bolaget. Amazon har för närvarande 40 Prime Air-plan, men flottan uppges vara på väg att byggas ut med ytterligare tio flygplan. Enligt nyhetssajten Tamebay var det här den första gången som något av Amazons flygplan var involverade i en större olycka. LäS äVEN: Amazons flygflottilj utökas med tio Boeing 767

E-handlare anklagades för att ha för smal modell - frias av RO

$
0
0

Modellen har utstickande revben och nyckelben och det upprätthåller osunda och skadliga ideal. Så skulle man kunna sammanfatta synpunkterna hos den privatperson som anmält Zalando för att ha använt en - i anmälarens tycke - för smal modell i sin bikinireklam på Zalandos svenska sida. "Ansvarslöst", enligt anmälaren Anmälaren har reagerat på totalt två webbsidor med olika bikinis, som dock visas upp av en och samma modell. Personen i fråga tyckte att annonsörens agerande var "ansvarslöst" och valde därför att anmäla det hela till Reklamombudsmannen, RO. Zalando har å sin sida framfört att de ser mångfald och variation som väldigt viktiga aspekter i sin marknadsföring, och att de därför gärna vill visa upp exempelvis olika kroppstyper. - Annonsören menar att de inte vill förmedla en specifik bild om vad skönhet är. Annonsören vill hellre presentera sina produkter genom olika egenskaper och detaljer, för att kunna hjälpa kunderna i deras köpbeslut. Bilderna i dessa fall fokuserar på produkterna, badkläderna, och att modellen och produkterna tillsammans visas i ett neutralt sammanhang, återger RO Zalandos ståndpunkt. Smal men inte extremt smal Reklamombudsmannens Opinionsnämnd, RON, väljer att gå på Zalandos linje. - Opinionsnämnden konstaterar att frågan som ska prövas är om kvinnan i den anmälda reklamen kan uppfattas som extremt smal. Modellen som framställs i den anmälda reklamen är smal, men hon ger enligt nämnden inte intryck av att vara extremt smal på ett sätt som strider mot praxis, skriver nämnden i ett uttalande. LäS äVEN: Modell såg för smal ut - nu fälls e-handlaren

E-handelsjätten ska ta Nellys märken ut i Europa

$
0
0

E-handlaren Zalando har inte bara tagit Europa och de traditionella modeaktörerna med storm. Allt fler andra e-handlare har också fått upp ögonen för bolaget, som satsar stort på att bli en plattform för externa företag. Vi har till exempel kunnat berätta att de svenska modeföretagen Monki och Weekday har inlett samarbeten med Zalando, och för något år sedan valde även NA-KD att hoppa på tåget. LäS äVEN: 22 miljoner kunder i NA-KD:s nya satsning "Attraktivt i flera länder" Nu har även Nelly valt att sälja via den tyska e-handelsjätten. Med start i dag kommer företagets egna varumärken att säljas hos Zalando under samlingsnamnet NLY by Nelly. Samarbetet gäller alla Zalandos marknader i Europa. - Nelly har ett fantastiskt starkt varumärke i Norden och vi har också visat att vårt eget varumärke NLY by Nelly är attraktivt i flera europeiska länder. NLY by Nelly erbjuder en ungdomlig trendig design till en modemedveten målgrupp. Genom Zalando kan NLY by Nelly möta fler kunder i Europa, säger vd:n Anna Ullman Sersé i ett pressmeddelande. Hos Nelly.com finns enligt e-handlaren ungefär 200 varumärken, men nästan hälften av försäljningen uppges det egna varumärket NLY stå för. Företagets sida lockade under det senaste kvartalet 31 miljoner besök.

Lego sålde kläder i en tom butik - driven av AR

$
0
0

Företaget Kabooki, som sköter leksaksjätten Legos klädmärke Lego Wear, öppnade häromveckan en pop-up butik i London. Butiken i fråga var dock helt tom på varor och det enda innehållet var en QR-kod från Snapchat. Besökarna kunde via mobiltelefonen och QR-koden kliva in i butiken med hjälp av AR (förstärkt verklighet). Det som presenterades i den virtuella butiken var Lego Wears senaste kollektion för vuxna, som visades upp på virtuella Lego-mannekänger. - Vi är i hjärtat ett innovativt och lekfullt varumärke, och en del av det är att utforska nya digitala kanaler och teknik, kommenterade Lego Group butiken. Bakom AR-butiken ska vi även finna den digitala byrån We Are Social, som hjälpte till att skapa upplevelsen. Hur shoppade då kunderna eventuella plagg som de kanske gillade? Via Lego Wears e-handel förstås. AR-butiken hade en koppling till Legowear.com och kundernas köp levererades direkt hem. Utöver klädesplagg ska AR-butiken även bjudit på bland annat en virtuell DJ och arkadmaskiner.

Norska guldtänder siktar på att omsätta 1 miljon

$
0
0

Den norska e-handelsbutiken Awecustom.no säljer bland annat guld-, rose- eller silvertänder med eller utan diamanter. Bakom företaget finns tre grundare som lanserade sin webbshop i juni 2018. Sedan dess har företaget sålt drygt hundra guldtänder och omsatt 300 000 norska kronor. Nu siktar bolaget på att omsätta ungefär en miljon under 2019, om försäljningen följer trenden. Allt detta har de åstadkommit med knappa resurser för marknadsföring, med endast egna nätverk och sociala kanaler. - Vi har spenderat cirka 1000 norska kronor på marknadsföring sedan vi började, sedan har vårt rykte spridits genom word-of-mouth. Kunder hittar oftast till vår e-handel organiskt på Google och Instagram, säger William Maxwell Le-Normand, en av AweCustoms grundare, till vår norska systersajt eHandel.com. Ville öppna en fysisk butik När de tre grundarna hade idén klar letade de efter rätt marknad. De fann att norska stadsmiljöer inspireras allt mer av den amerikanska stilen, och däribland guldtänder. AweCustom planerade från början att öppna en fysisk butik men eftersom att resurserna inte fanns öppnade de istället en webbbutik. Nu när företaget har fått ihop ett stadigt kapital kan de äntligen expandera med fler produkter. AweCustom har nu kapacitet till cirka 30 000 produkter, men eftersom att varje smycke är personifierat måste företaget anpassa sin process så att den blir enkel för nätkunderna. - Vi behöver ett "avtryck" av kundens tänder. Vi skickar därför med en video med instruktioner för hur kunden ska göra. På så sätt förenklas hela processen, produktiviteten ökas och vi kommer kunna nå hela Norge, säger William Maxwell Le-Normand. "Bli kungen i vår nisch" Idag finns guldtandsaktören endast på den norska marknaden, men företaget menar att de har identifierat en marknad i Sverige och Danmark. En expansion i framtiden är därför inte omöjlig. - Vi vill expandera mer, köra fler annonser riktade till vår målgrupp och bli kungen i vår nisch, säger William Maxwell Le-Normand.

Kim Kardashian rasar mot "fast fashion"-sajter

$
0
0

Kändisen Kim Kardashian ska under förra veckan ha rasat mot "fast fashion"-sajter, som snabbt kopierar andras designer, det rapporterar Mashable. Det hela startade efter att Kim burit en designerklänning av Tim Mugler under Hollywood Beauty Awards. Only two days ago, I was privileged enough to wear a one-of-a-kind vintage Mugler dress and in less than 24 hours it was knocked off and thrown up on a site - but it's not for sale. You have to sign up for a waitlist because the dress hasn’t even been made to sell yet.— Kim Kardashian West (@KimKardashian) 19 februari 2019 Klänningen som Kim Kardashian bar var ganska speciell i sin utformning och inom 24 timmar lades en mycket lik design ut på en e-handelssajt. Detta verkar ha varit droppen som fick bägaren att rinna över för Kim Kardashian, som uppenbarligen har varit med om liknande saker tidigare. Inte första gången Kim har också vid andra tillfällen pekat ut vad hon kallar "fast fashion brands" för att sno hennes outfits. Enligt Mashable finns det samtidigt bevis för att hon eventuellt skulle ha kopplingar till dessa e-handelssajter, bland annat baserat på hur snabbt de kan kopiera kläderna. Det kan ju dock vara någon annan som läcker informationen, för Kim verkar inte speciellt road av beteendet. It’s devastating to see these fashion companies rip off designs that have taken the blood, sweat and tears of true designers who have put their all into their own original ideas.— Kim Kardashian West (@KimKardashian) 19 februari 2019

Bugg i marknadsplatsen - tusentals dollar drogs felaktigt

$
0
0

Den globala marknadsplatsen Etsy har under de senaste dagarna haft stora problem med sitt betalsystem. E-handlare på marknadsplatsen började redan under helgen, den 16 februari, rapportera konstigheter på sina konton. Vissa säljare fick till och med sina kort spärrade, efter att Etsy felaktigt debiterat flera tusen dollar. Enligt företaget har endast 0,1 procent av marknadsplatsens över två miljoner säljare lidit av felaktiga transaktioner. - På fredag eftermiddag gjorde vi en uppdatering i vårt faktureringssystem. Tyvärr innehöll uppdateringen ett fel, konstaterar Etsy. Felet ledde till felaktiga debiteringar på vissa säljares kreditkort. Detta ska ha korrigerats på tisdagen i förra veckan, men många säljare är fortfarande inte nöjda med hur Etsy skött händelsen. Informationen till säljarna har i samband med händelsen varit mycket dålig, enligt de drabbade. Ska inte hända igen Företaget verkar dock ha fokuserat på att först och främst lösa problemet, enligt ett nytt uttalande: - Medan det är viktigt för oss att vara transparent om vad som hände, inser vi att det är ännu viktigare att vidta åtgärder. Vi satte ihop en Payments task force, inklusive ledande befattningshavare hos Etsy, så snart incidenten började. Nu när vi har adresserat det ursprungliga felet, övergår denna arbetsgrupp till en omfattande översyn av hur felet inträffade. Med hjälp av dessa lärdomar kommer vi att identifiera möjligheter att förbättra och stärka våra befintliga processer för att säkerställa att det inte händer i framtiden, skriver Etsy.

E-handlare ger 2 000 studenter en fast "pick up"-point

$
0
0

Den 1 mars är det dags för årets största inflyttning till studentboendet Lappkärrsberget i Stockholm. I samband med det lanseras även ett nytt samarbete mellan Stockholms studentbostäder och e-handelsföretaget Mathem. Det går i korthet ut på att områdets studenter får tillgång till en så kallad fast pick up-point på Lappistorget, dit Mathem ska leverera studenternas beställningar. – Jag minns själv allt som behövde köpas när jag började studera och flyttade in i min studentlägenhet. Därför känns det extra roligt att vi är på plats nu! Jag tror verkligen vi kan hjälpa studenterna med första boendet, inte bara med mat utan även med köks- och badrumsartiklar och en verktygslåda för enklare hantverk, säger Hanna Nilsson, Key Account Manager på Mathem, i ett pressmeddelande. "En utveckling som efterfrågats" Samarbetet, som inte är helt olikt det den brittiska e-handlaren Asos nyligen införde i Leeds, kom till efter att Lappkärrsbergets hyresgäster hade framfört önskemål om ett bättre serviceutbud. LäS äVEN: H&M-konkurrentens nya tjänst: Leverans efter fem timmar – Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda våra hyresgäster denna möjlighet. Det är en utveckling av vårt erbjudande till studenterna som efterfrågats, säger Mathias Lantz, förvaltningschef Stockholms studentbostäder. Totalt bor 2 000 studenter på Lappkärrsberget, som är Stockholms studentbostäders största campusområde.

E-handelsstjärna till styrelsen för Gents - satsar internationellt

$
0
0

Euroflorists tidigare vd, Laszlo Varga, tar plats i e-handelsföretaget Gents styrelse. Tanken är att han ska hjälpa bolaget att nå internationell tillväxt. - Jag är glad över att bli en del av styrelsen i Gents. Företaget har uppvisat en stark tillväxt i Sverige och har ett koncept som jag tror fungerar mycket väl på många andra marknader där vi har en spännande utveckling framför oss. Jag ser fram emot att sätta igång och bidra till en fortsatt positiv utveckling av företaget, säger Laszlo Varga i ett pressmeddelande. Gents nådde under verksamhetsåret 2017/2018 en omsättning på knappt 40 miljoner kronor, samtidigt som företagets resultat gick från 80 000 till 223 000 kronor. Bolaget beskriver perioden som ett “mellanår” avseende både omsättning och resultat. Har omorganiserat och förstärkt Under det gångna året har Gents valt att fokusera på verksamheten internt. - Under det sista räkenskapsåret har fullt fokus varit på att hitta tillbaka till Gents DNA och att omorganisera och förstärka organisationen. Det arbetet bär nu frukt och vi ser en stark tillväxt som började under våren 2018 och som fortsätter i samma fart in i 2019. Januari, som normalt kan vara en sämre månad, var fantastisk med en tillväxt om över 50 procent för Gents medan nationellt e-handelsindex låg på 8 procent, säger Jenny Rydhström, Gents vd och ägare. När bolaget åter fokuserar på tillväxt är tanken att Laszlo Vargas e-handelskompetens ska komma väl till pass. - Laszlo besitter en gedigen e-handelskompetens och ett stort kunnande inom internationell expansion. Vi ser fram emot att dra nytta av hans kompetens i styrelsen, säger Gents styrelseordförande Kristina Jarring Lilja.

Cykelkrafts rek.pris försvann - fälls för vilseledande reklam

$
0
0

E-handlaren Cykelkraft har fått en bassning av Reklamombudsmannen. Det gäller erbjudanden under Black Friday-perioden, då Cykelkraft sänkte priserna på många cyklar. Prishistorik från Prisjakt Anmälaren använder Prisjakts jämförelsetjänst för att påvisa problemet med ett av Cykelkrafts erbjudanden. - På annonsörens webb­plats anges ett normalpris på 35 990 kronor. Enligt statistik från Prisjakt har den mark­nads­förda produkten aldrig kostat mer än 26 700 kronor hos försäljaren, rapporterar anmälaren till Reklamombudsmannen. Den utlovade rabatten på 13 389 kronor, på en av Cykelkrafts cyklar, är därmed vilseledande enligt den privatperson som anmält företaget. Cykelkraft håller delvis med om kritiken och säger att det bland annat handlar om ett fel på sajten. - Det största problemet är att vid någon omdesign av webbsidan, har ordet "rek.pris" från tagits bort från de svarta priserna. Detta kommer att justeras under november 2018. Priset som anges som "normalpris" i anmälan avser alltså rekommenderat utpris av leverantör, skriver Cykelkraft. LäS äVEN: Trademax fälls för påhittad rea - får böta 4 miljoner Att jämföra med rekommenderat pris, istället för ordiniarie pris, är något som e-handlaren Trademax har slagits om i rätten, och förlorat. Ett nedsatt pris ska alltså utgå ifrån ett pris som butiken tidigare faktiskt sålt varan för. "är inte tidigare ordinarie pris" Reklamombudsmannens bedömning i fallet Cykelkraft är därmed kort, och opinionsnämnden fäller reklamen som vilseledande. - Nämnden finner att den överstrukna prisuppgiften i svart, av en genom­snitt­s­konsument, sannolikt uppfattas så att priset i rött är en pris­sänk­ning från annonsörens ordinarie pris för produkten. Annonsören har anfört att rabatten utgår från det av lever­antören rekommenderade priset. Det är med andra ord inte annonsörens tidigare ordinarie pris. Reklamen är därför vilseledande och strider därmed mot artikel 5 i ICC:s regler.

10-årig bilägare fick nya fälgar av ABS Wheels

$
0
0

Sveriges bästa jultidningsförsäljare, 10-åriga Liam, köpte sin första bil för pengarna han tjänade. Han uppmärksammades av TV4 nyhetsmorgon där han berättade om sin bilpassion och den nyinköpta Volvo 740. – Jag har hållit på och skruvat med våra bilar, så jag tänkte att jag köper mig väl en egen, säger Liam till TV4. Men pengarna som den 10-åriga bilentusiasten hade tjänat ihop räckte tyvärr inte till hans drömfälgar, MK18. Lyckligtvis tittade Andie Lahdo, vd på ABS Wheels, på nyhetsmorogn just den dagen. – När jag tittade på nyhetsmorgon och såg den lilla killens passion kände jag direkt att vi måste hjälpa honom, säger Andie Lahdo, i ett pressmeddelande. Fälgtillverkaren skrev på sin Facebook-sida "Får vi 500 likes sponsrar vi Liam med nya fälgar", och enligt företaget fick de in 600 röster på inlägget under bara 6 timmar. Liam berättade att han redan har fixat en del grejer i sin bil, så som nya högtalare och baslåda. Han planerar även ett kopplingsbyte. Sedan är det bara åtta år tills han får köra bilen själv.

Världskänt 170 år gammalt varuhus satsar på ny e-handel

$
0
0

Det världskända varuhuset Harrods i London gör en storsatsning på e-handeln. Det står klart efter att bolaget ingått i ett samarbete med e-handelsföretaget Farfetch. Farfetch säljer vanligtvis lyxmode på nätet, via sin globala nätbutik farfetch.com. Harrods ska inte blanda sig i denna business utan köper in e-modehandlarens expertis för att skapa en bättre näthandel. Faktum är att Farfetch sedan tidigare erbjuder sina e-handelstjänster till andra företag under verksamheten Farfetch Black & White Solutions. Vilket är en lösning för lyxvarumärken att sälja produkter online. Harrods grundades 1849 som en grönsaksaffär men är numera känt för att vara en plats där man kan köpa nästan vad som helst. Varuhuset ska omfatta runt 100 000 kvadratmeter butiksyta med över 10 000 anställda. "Högsta servicenivå i över 170 år" Det anrika varuhuset har idag en nätbutik men företaget verkar inte vara helt nöjd med upplägget. Harrods är känt för sin höga servicenivå och tanken är nu att få in mer av detta på nätet, och att bättre knyta ihop online och offline. - Harrods har gett kunderna den högsta servicenivå i över 170 år och kontinuerligt investerat i att leverera denna servicen över alla kontaktpunkter i verksamheten. Partnerskapet med Farfetch Black & White Solutions möjliggör för Harrods att arbeta med marknadsledaren inom e-handelsteknologi för att leverera en sömlös service online, säger Harrods vd Michael Ward i ett pressmeddelande. Harrods ska med hjälp av Farfetch teknik skapa den "bästa digitala lyxupplevelsen" på nätet. En helt ny e-handelsplattform kommer lanseras under nästa år. - Vårt gemensamma mål med Farfetch Black & White Solutions är att se till att Harrods digitala kunder får samma exemplifierande service som dem som besöker oss i butiken, säger Michael Ward.
Viewing all 22423 articles
Browse latest View live